מצה בריי עם ירקות קל להכנה של רונית טברון

מתכון למצה בריי משודרג! לביבות ירקות אפויות שכיף להכין ולאכול בפסח בקלות. לביבות עשירות במרקם וטעמים של ירקות. לצד מטבל של שמנת חמוצה, בצל ירוק וטימין.

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
45 דקות
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

ללביבות:
4 מצות
כוס מים פושרים
4 ביצים L
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
2 בצלים לבנים בינוניים קצוצים
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק
כוס עלי תרד קצוצים גס
2 כפות עירית טריה קצוצה ( אופציונלי)
2 בצלים ירוקים קצוצים
מעט עלי אורגנו / צתרה/ טימין טריים ( או כף אורגנו יבש)
שמן לטיגון
למטבל:
200 מ"ל שמנת חמוצה
100 גרם גבינת פטה
כפית אורגנו יבש
כפית אורגנו / צתרה/ טימין טימין טרי
כף שמן זית
אופן הכנה
1 לשבור את המצות גס, להוסיף מים. להמתין 2 דקות עד לספיגת המים. להוסיף ביצים, בצל, תבלינים וירק. לערבב לתערובת אחידה.
2 לחמם 2-3 כפות שמן במחבת, בעזרת כף גלידה או כף רגילה לקחת כמות שווה מהתערובת, לטגן משני הצדדים מספר דקות.
3 לערבב את חומרי המטבל לתערובת אחידה. לזלף מעל מעט שמן זית.
4 אפשר להגיש חם או קר
5 חג שמח!
מצה בריי משודרג! צילום: רונית טברון

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות