לביבות ירקות אפויות קלות להכנה של רונית טברון

מתכון ללביבות ירקות אפויות, בריאות וקלות להכנה. מושלם לחג החנוכה ולא רק. לביבות עשירות במרקם וטעמים של ירקות. לצד מטבל של שמנת חמוצה, בצל ירוק וטימין.

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
45 דקות
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

ללביבות:
4 קישואים
2 בצלים בינוניים
3 גזרים
2 תפוחי אדמה בינוניים
בטטה בינונית
זר פטרוזיליה
כוס קמח לבן
3 ביצים
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
למטבל:
400 מ"ל שמנת חמוצה
3 בצלים ירוקים קצוצים
כפית עלי טימין טרי
מלח
כף שמן זית
אופן הכנה
ללביבות:
1 לקלף ולגרד בפומפיה או מעבד מזון : תפוחי אדמה, בטטה, גזר ובצל.
2 לגרד ולהמליח את הקישואים עם רבע כפית מלח.
3 לסחוט עודפי נוזלים. לקצוץ פטרוזיליה דק. לערבב את כל הירקות לתערובת אחידה
4 להוסיף קמח, ביצים, שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
5 לחמם תנור ל 200 מעלות
6 בעזרת כף גלידה (או כף רגילה) לקרוץ לביבות: לסדר אותן על תבנית עם נייר אפיה משומן בעזרת כף לשטח אותן בעדינות (כמו בסרטון), להבריש כל לביבה במעט שמן זית
7 לאפות כ 20 דקות, להעלות טמפ' ל 220 מעלות, לאפות כ 10-15 דקות נוספות- ו/או עד שהלביבות מתמצקות ומקבלות גוון שחום זהוב
8 .להוציא מהתנור לצלחת הגשה. להגיש חם עם המתבל
למתבל:
1 לערבב את כל המרכיבים לתערובת אחידה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות