רולדת ירקות ענקית של ג'יימי אוליבר

מתכון לרולדת ירקות ענקית במילוי גזר מתוק וגבינת פטה, קלה להכנה וטעימה. מתוך התכנית ג'יימי אויליבר מבשל בזול

זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

2 שיני שום
3 בצלים
שמן זית
600 גרם גזר
1 כפית גדושה תבלין ראס אל חנות
400 גרם של שעועית לימה (קופסת שימורים)
100 גרם גבינת פטה
375 גרם חבילת בצק עלים מגולגל מוכן
2 כפות של חלב דל שומן
מלח
פלפל שחור טחון
אופן הכנה
1 קולפים וקוצצים דק את השום ו-2½ מהבצלים. מקפיצים על מחבת טפלון על אש בינונית עם 2 כפות שמן זית. מבשלים 5 דקות תוך כדי ערבוב עד שהם נהיים רכים.
2 בינתיים, מגררים 500 גר' מהגזר ואז מוסיפים למחבת יחד עם קורט של מלח ים ופלפל שחור ותבלין ראס אל חנות. מבשלים 10 דקות, או עד לריכוך תוך כדי ערבוב.
3 מסננים ומוסיפים פנימה את שעועית הלימה ומבשלים 2 דקות תוך כדי ערבוב. השתמשו במועך תפוחי אדמה כדי למעוך את השעועית והירקות עד שהכל מתאחד. מפוררים ומערבבים פנימה את רוב הפטה, ואז מסירים מהאש ומשאירים להתקרר
4 מחממים את התנור ל-200 מעלות
5 מניחים על תבנית אפייה. מוסיפים את המילוי במרכז המאפה וסוגרים לצורת נקניק יפה ועבה. מברישים קלות את אחד הצדדים הארוכים של הבצק בעזרת החלב ולאחר מכן השתמש בנייר כדי לקפל את המאפה ע"י לחיצה כלפי מטה.
6 חותכים את הקצוות ובעזרת מזלג לוחצים כדי לאטום את המאפה. מברישים את המאפה כולו עם החלב הנותר, ולאחר מכן בעזרת סכין לעשות חתכים עדינים במאפה במרווחים של 2 ס"מ. אופים במדף התחתון של התנור במשך 25 דקות, או עד להזהבה ותפוחה.
7 פורסים את גליל הירקות לארבע, מחלקים בין צלחות חמות ומגישים.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות