גיוזה צמחונית וקלה להכנה של מיכל לוי אלחלל

מתכון קל להכנה לכיסוני גיוזה במילוי צמחוני מושלם למנה האסיאתית הכל כך אהובה. מתכון שהוא תענוג אמיתי והכי קליל שיש לכופתאות של המזרח הרחוק שכיף להכין בבית ועוד יותר כיף לאכול!

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
1.5 כוסות קמח ( 210 גרם)
חצי כוס מים חמים (120 מ״ל)
חצי כפית מלח
למילוי:
5 כפות שמן שומשום או שמן ניטרלי
250 גרם פטריות שמפניון חתוכות לקוביות קטנות
1 כוס כרוב לבן חתוך דק
1 בצל ירוק חתוך לפרוסות
100 גרם טופו מגורר
1 כף ג׳ינג׳ר טרי מגורר
1 כף סויה
1 כף סויה מתוקה או טריאקי
לאידוי במחבת:
2 כפות שמן שומשום
כ 1/3 – 1/2 כוס מים
אופן הכנה
לבצק:
1 בקערה מערבבים את מרכיבים הבצק עד שמתקבל בצק אחיד. לשים מעט על משטח ואם הבצק לח לשים בתוספת מעט קמח. מדהים מכוסה כשעה במקרר.
2 מרדדים הבצק על משטח מקומח.
3 מקפלים לשניים ומרדדים שוב לעלה דק ויציב
4 מוסיפים קמח למשטח במידה והבצק רך
5 מסובבים ומרדדים
6 קורצים עיגולים בקוטר כ 10 ס״מ
7 מניחים כף גדושה במרכז הבצק.
8 מקפלים את קצוות הבצק ל4 בצורות פרח ומהדקים בקצה.
למילוי:
1 במחבת בינונית מחממים שמן ומוסיפים אתהפטריות.
2 מטגנים על אש גבוהה כ 2-3 דקות.
3 מוסיפים כרוב, בצק ירוק, ג׳ינג׳ר וטופו
4 מטגנים עוד כ 3-4 דקות
5 מוסיפים סויה וממשיכים לבשל עד שרוב הנוזלים מתאדים.
לאידוי במחבת:
1 מחממים במחבת שמן שומשום מניחים את הגיוזות במחבת ומטגנים 1-2 דקות
2 מוסיפים מים ומכסים לבישול של כ 3 דקות.
3 פותחים את המכסה וממשיכים לבשל עד שכל הנוזלים מתאדים והבסיס נצרב מעט.
4 מגישים חם עם סויה ושמן צ׳ילי.
גיוזה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      פטריות

      במה אפשר להחליף?
      תודה
      נראה טעים

      במה אפשר להחליף? תודה נראה טעים
      ריקי says:
      • אפשר פשוט להכין ללא הפטריות

        אפשר פשוט להכין ללא הפטריות
        rotem says: