קובה ממולאות תפוחי אדמה ופטריות
קובה צמחוני מסולת ובורגול במילוי תפוחי אדמה ופטריות

מרכיבים
כמות מספיקה ל


מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
בערך 25 קובות
2 כוסות בורגול דק
חצי כוס סולת
חצי כוס קמח
חצי כפית כמון
רבע כפית כורכום
חצי כפית פפריקה מתוקה
כפית וחצי מלח
2 כפות שמן קנולה
1 ביצה
למילוי:
אריזות פטריות שמפיניון
בצל לבן קצוץ
5 שיני שום כתושים
3 תפוחי אדמה
כפית וחצי מלח
2 כפות שמן
זמן הכנה
דרגת קושי
זמן הכנה כולל
כשרות
אופן הכנה
1 משרים את הבורגול במים כחצי שעה ומסננים היטב.
2 מערבבים בקערה את הבורגול (מושרה ומסונן), סולת, קמח, כמון, כורכום, פפריקה מתוקה ומלח
3 מערבבים היטב ומוסיפים ביצה ושמן, מערבבים שוב ומשהים בצד ל30 דקות.
4 בינתיים מכינים את המילוי, מבשלים בסיר 3 תפוחי אדמה עד לריכוך (בערך 20 דק).
5 מטגנים בצל עם מלח ושמן, עד לריכוך קל (עם מכסה).
6 מוסיפים שום ופטריות ומטגנים עם מכסה עד שיוצאים נוזלים מהפטריות והן נהיות רכות.
7 כשתפוחי האדמה מתרככים, מועכים אותם לפירה ומערבבים עם תערובת הפטריות.
8 עובדים עם ידיים רטובות כל הזמן ומתחילים בהרכבת הקובות
9 מחממים שמן לטיגון במחבת
10 יוצרים כדור מתערובת הבורגול, יוצרים שקע ומכניסים בו מילוי וסוגרים
11 סוגרים את הכדור היטב לצורת קובה ומניחים במחבת עד להשחמה