קיש ירקות קלויים עם רויאל גבינות של מיקי שמו

קיש ירקות קלויים של מיקי שמו עם בצק פריך מקמח ללא גלוטן שמתאים גם לפסח ועם רויאל גבינות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

210 גרם (1/2 1 כוסות) קמח ללא גלוטן
110 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
45 מ"ל (3 כפות) מים קרים
10 גרם (1 כף) שמן זית
5 גרם (1 כפית) חומץ הדרים או חומץ רגיל
קורט מלח
לרויאל גבינות:
90 מ"ל (1/3 כוס+ כף) שמנת לבישול 15%
2 ביצים גדולות
75 גרם גבינה בולגרית 5% מפוררת
75 גרם גבינת שמנת 5%
מעט אגוז מוסקט
מלח
פלפל לבן טחון
לירקות:
1 בטטה בינונית קלופה ופרוסה בעובי 1 ס"מ
1 זוקיני בינוני פרוס דק
1 חציל קטן פרוס לאורך
3 שיני שום כתושות
60 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית
מלח ופלפל שחור
1 בצל חצוי ופרוס דק
עלים מחצי צרור תימין
אופן הכנה
מכינים את הקלתית:
1 מעבדים קמח ללא גלוטן וחמאה במעבד מזון עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים מים, שמן זית, חומץ ומלח ומעבדים רק עד שנוצר כדור בצק. עוטפים את בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל- 30 דקות
2 מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעיגול בקוטר 28 ס"מ ובעובי 3-5 מ"מ ומרפדים את תחתית ושולי התבנית בבצק. מעבירים מערוך על שולי התבנית על מנת להסיר עודפי בצק. דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומעבירים למקפיא ל- 30 דקות
3 מחממים תנור ל-170 מעלות
4 מרפדים את הקלתית בנייר אפייה ומפזרים קטניות יבשות שישמשו כמשקולת
5 אופים 12-15 דקות עד להזהבה קלה מסירים את נייר האפייה וממשיכים לאפות עוד 5-7 דקות להזהבה
6 מוציאים את הקלתית מהתנור ומגבירים את הטמפרטורה ל-180 מעלות
מכינים את הירקות:
1 שמים בקערה בטטה, חציל, זוקיני, מחצית משמן הזית, מלח, פלפל שחור ושום ומערבבים היטב. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה
2 אופים כ- 20 דקות עד להזהבה קלה
3 מחממים את יתרת שמן הזית במחבת, מוסיפים בצל ומטגנים 7 דקות עד שהוא הופך שקוף
מכינים את הרויאל:
1 טורפים בקערה את כל החומרים לרויאל
מרכיבים את הקיש ואופים:
1 מוזגים מהרויאל לקלתית לגובה 2 ס"מ. מניחים מעל את הבצל המטוגן ומסדרים מעל את הירקות הקלויים. מוזגים מעל את יתרת הרויאל (משתדלים לא לכסות את הירקות כך שיראו אותם בסיום האפייה)
2 אופים 35-40 עד שהקיש מזהיב בצורה יפה והמלית יציבה. מצננים מעט לפני ההגשה והחיתוך שומרים 3 ימים במקרר או חודש במקפיא ומחממים לפני ההגשה בתנור חם

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות