קיש ירקות קלויים עם רויאל גבינות של מיקי שמו
קיש ירקות קלויים של מיקי שמו עם בצק פריך מקמח ללא גלוטן שמתאים גם לפסח ועם רויאל גבינות
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
210 גרם (1/2 1 כוסות) קמח ללא גלוטן
110 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
45 מ"ל (3 כפות) מים קרים
10 גרם (1 כף) שמן זית
5 גרם (1 כפית) חומץ הדרים או חומץ רגיל
קורט מלח
לרויאל גבינות:
90 מ"ל (1/3 כוס+ כף) שמנת לבישול 15%
2 ביצים גדולות
75 גרם גבינה בולגרית 5% מפוררת
75 גרם גבינת שמנת 5%
מעט אגוז מוסקט
מלח
פלפל לבן טחון
לירקות:
1 בטטה בינונית קלופה ופרוסה בעובי 1 ס"מ
1 זוקיני בינוני פרוס דק
1 חציל קטן פרוס לאורך
3 שיני שום כתושות
60 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית
מלח ופלפל שחור
1 בצל חצוי ופרוס דק
עלים מחצי צרור תימין
אופן הכנה
מכינים את הקלתית:
1 מעבדים קמח ללא גלוטן וחמאה במעבד מזון עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים מים, שמן זית, חומץ ומלח ומעבדים רק עד שנוצר כדור בצק. עוטפים את בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל- 30 דקות
2 מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעיגול בקוטר 28 ס"מ ובעובי 3-5 מ"מ ומרפדים את תחתית ושולי התבנית בבצק. מעבירים מערוך על שולי התבנית על מנת להסיר עודפי בצק. דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומעבירים למקפיא ל- 30 דקות
3 מחממים תנור ל-170 מעלות
4 מרפדים את הקלתית בנייר אפייה ומפזרים קטניות יבשות שישמשו כמשקולת
5 אופים 12-15 דקות עד להזהבה קלה מסירים את נייר האפייה וממשיכים לאפות עוד 5-7 דקות להזהבה
6 מוציאים את הקלתית מהתנור ומגבירים את הטמפרטורה ל-180 מעלות
מכינים את הירקות:
1 שמים בקערה בטטה, חציל, זוקיני, מחצית משמן הזית, מלח, פלפל שחור ושום ומערבבים היטב. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה
2 אופים כ- 20 דקות עד להזהבה קלה
3 מחממים את יתרת שמן הזית במחבת, מוסיפים בצל ומטגנים 7 דקות עד שהוא הופך שקוף
מכינים את הרויאל:
1 טורפים בקערה את כל החומרים לרויאל
מרכיבים את הקיש ואופים:
1 מוזגים מהרויאל לקלתית לגובה 2 ס"מ. מניחים מעל את הבצל המטוגן ומסדרים מעל את הירקות הקלויים. מוזגים מעל את יתרת הרויאל (משתדלים לא לכסות את הירקות כך שיראו אותם בסיום האפייה)
2 אופים 35-40 עד שהקיש מזהיב בצורה יפה והמלית יציבה. מצננים מעט לפני ההגשה והחיתוך שומרים 3 ימים במקרר או חודש במקפיא ומחממים לפני ההגשה בתנור חם