לביבת ירקות וגבינות של מיקי שמו

לביבת ירקות קלאסית וטעימה שאין כדוגמתה, הפעם מיקי הכין אותה כלביבה משפחתית, זוהי לביבה המכילה גם ירקות וגם גבינות משובחות, היא מהירת הכנה וטעימה מתוך "אין כמו בבית" (ספיישל ארוחות ערב)

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

רשימת מרכיבים למחבת קוטר (22)
2 יחידות קישואים בינוניים
1 תפוח אדמה גדול
2 גזרים בינוניים
100 גרם גבינה בולגרית שבורה לחתיכות גסות
70 גרם (1/2 כוס) קמח
50 גרם גבינת פרמז’ן
1 בצל לבן בינוני
2 ביצים מידה M
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
צרור נענע
צרור שמיר
מלח
פלפל שחור
לטיגון:
שמן קנולה או חמניות
אופן הכנה
1 קולפים את כל הירקות מהקליפה ושוטפים היטב.
2 מגרדים את כל הירקות בפומפייה, קוצצים את כל הירק, את הבצל פורסים לג׳וליאנים ומעבירים לקערה גם כן. אפשר גם להכניס הכל למעבד מזון עם להב מיוחד על מנת להגיע לאותה תוצאה.
3 מוסיפים את הגבינות, קמח, ביצים, מלח ופלפל שחור ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4 מרססים שכבה דקה של שמן במחבת, וכאשר השמן מתחמם היטב מעבירים את התערובת לתוך המחבת, סוגרים את המחבת עם מכסה ונותנים ללביבה להתבשל למשך כ 5 דקות.
5 מורידים את המכסה ובודקים, אם היא מוכנה בחלק התחתון שלה בעזרת צלחת הופכים את הלביבה לצידה השני וסוגרים שוב את המכסה לכ- 5 דקות נוספות, בודקים את הלביבה, מוודאים שהיא מוכנה היטב ומעבירים לצלחת הגשה.
6 ניתן לפזר מעל מעט בצל ירוק , ניתן להגיש בצד שמנת חמוצה מתובלת במעט עירית או שמיר.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות