יורקשייר פודינג-מאפה צמחוני של ג'יימי אוליבר

מתכון ליורקשייר פודינג-מאפה צמחוני של ג'יימי אוליבר עם כדורי מלית ורוטב בצל אדום. מתוך התכנית ג'יימי אויליבר מבשל בזול

זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

4 בצלים אדומים (400 גרם)
800 גרם גזר
שמן זית
165 גרם קמח רגיל (כוס ורבע)
150 מ"ל חלב/סויה דל שומן (3/4 כוס)
4 ביצים גדולות
½ צרור מרווה טרייה (10 גרם)
4 פרוסות לחם עבות (200 גרם)
חומץ ביין אדום
1 כפית ריבת פירות יער, כגון ג'לי תותים, אוכמניות או דומדמניות אדומות
1 כפית מרמייט
1 קוביית ציר ירקות
½ כרוב
200 גרם אפונה קפואה
מלח
פלפל שחור טחון
אופן הכנה
1 מקלפים 2 בצלים וקוצצים באלכסון חתיכות של 5 ס"מ, יחד עם הגזרים (אין צורך לקלף אותם)
2 מעבירים למגש צלייה בגודל 30 ס"מ על 30 ס"מ, להוסיף כף שמן זית וקורט מלח ופלפל שחור ולצלות למשך 20 דקות. במגש צלייה נפרד בגודל 35 ס"מ על 25 ס"מ מוסיפים 1 כף שמן זית ומכניסים לתנור לחימום (לשים במדף התחתון).
3 בינתיים, מעבירים 150 גרם (כוס ו 2 כפות) מהקמח לקנקן גדול, יוצקים פנימה את החלב, 50 מ"ל מים קרים וטורפים יחד, מוודאים שאין גושים. ברגע שסיימתם לערבב מוסיפים את הביצים, אחת אחת, טורפים ומתבלים קלות במלח ופלפל שחור.
4 קוצצים דק את עלי המרווה ושאר הבצלים, מניחים במחבת טפלון גדול על אש בינונית עם 1 כף שמן ומבשלים במשך 10 דקות, או עד לריכוך. הרטיבו במהירות את הלחם מתחת לברז על מנת שיתרכך ואז סחטו את הלחם מעודפי המים ושימו בקערה. לוקחים מחצית מתערובת המרווה והבצל, מועכים בעזרת היד ומגלגלים את התערובת לעיגולים בגודל כדור ומורחים בשמן מסביב.
5 לאחר שהגזר והבצל מוכנים, מוסיפים את כדורי מלית הירקות למגש בין הירקות המוכנים ואז להחזיר לתנור. יש לעבוד מהר אבל בזהירות, משוך את המגש המשומן מהתנור ויוצקים פנימה את הבלילה. הגבירו את התנור לחום ל-220 ובשלו במשך 20 דקות, או עד שתפוח ומזהיב. – אל תתפתו לפתוח את דלת התנור במהלך הזמן הזה. בינתיים ממשיכים עם הרוטב.
6 מרתיחים את הקומקום. מניחים על מחבת את הבצל והמרווה על אש בינונית-גבוהה. מערבבים פנימה 1 כף חומץ יין אדום, הריבה, תמצית השמרים ולפורר את קוביית הציר. מערבבים פנימה את יתרת הקמח ומבשלים במשך דקה תוך ערבוב מתמיד. יוצקים פנימה בהדרגה 500 מ"ל (2 כוסות) מי קומקום רותחים ומבשלים במשך 5 דקות. לתבל לפי הטעם, ואז הניחו לו לבעבע עד לסמיכות הרצויה, תוך ערבוב קבוע. מסננים דרך מסננת לתוך קנקן, ולאחר מכן מעבירים לסיר ומכסים על מנת לשמור על החום.
7 שוטפים, מסננים ופורסים דק מאוד את הכרוב (גבעולים והכל) ומניחים במחבת הרוטב הריקה (אין צורך לנקות אותה). יוצקים פנימה 2 כפות מים קרים, מכסים במכסה ומניחים לאידוי למשך 5 דקות, או עד לריכוך. מוסיפים את האפונה הקפואה במשך 2 הדקות האחרונות.
8 מוציאים את היורקשייר פאי הענק לקרש, מפזרים מעל את הגזרים, הבצלים ומלית הכדורים, לאחר מכן פורסים ומגישים עם הכרוב, האפונה והרוטב.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות