עוגת שמרים טבעונית במילוי שוקולד מפנק

נדיה אליס השפית האיטלקית  מלמדת אותנו איך מבשלים את כל המאכלים האיקונים מהמטבח האיטלקי – בגרסה הטבעונית. הפעם נדיה מכינה עוגת שמרים במילוי שוקולד מפנק

זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
כ2.5 שעות כולל התפחות
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק העוגה:
250 גר קמח לבן
7 גרם שמרים יבשים
50 גרם חמאה טבעונית
כף רסק תפוחים של יכין ללא תוספת סוכר וללא חומרים משמרים
50 גר סוכר לבן
קורט מלח
½ כפית תמצית/מחית וניל
125 גר חלב אורז שקדים
למילוי העוגה:
צנצנת גדולה (500 גר) קרם שוקולד ואגוזי לוז
לגלייז הסוכר:
6 כפות אבקת סוכר
כפית מים
לשוקו:
250 מ"ל חלב אורז שקדים
כף סירופ מייפל
כפית אבקת קקאו
½ כפית תמצית וניל
½ כפית אבקת מאקה טריקולור
1 כפית קורנפלור
אופן הכנה
1 מכניסים את כל מרכיבי הבצק לתוך מיקסר ולשים בעזרת וו לישה וי עד לקבלת גוש בצק אלסטי ואחיד. בשלב הזה הבצק עדיין מעט דביק וזה בסדר גמור.
2 מכסים את הקערה עם מגבת נקיה ומכניסים אותה למקום חמים לשעת התפחה ראשונה
3 לאחר שעה, לשים את הבצק בידיים ומוציאים ממנו את כל האוויר. בעזרת מרדד פותחים את הבצק ומרדדים אותו עד לגובה של כ-4 מילימטרים בצורה של מלבן
4 מכניסים את צנצנת השוקולד למיקרוגל לדקה
5 מוזגים את השוקולד (שעכשיו נוזלי וקל מאוד למרוח אותו) מעל הבצק ומורחים אותו לשכבה אחידה
6 מגלגלים את הבצק עם השוקולד וחותכים את הגליל באמצע לאורך בעזרת סכין חדה
7 מכינים צמה עם שני חצאי הגליל ומניחים אותה בתוך תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
8 מכניסים את העוגה להתפחה שניה של עוד שעה במקום חמים
9 אחרי ההתפחה השניה, אופים את העוגה 35 דקות ב-180 מעלות
10 כאשר העוגה התקררה לגמרי, מכינים את גלייז הסוכר: מוזגים שתי כפיות מים חמים לתוך אבקת הסוכר ומערבבים. מוזגים את הגלייז מעל העוגה בצורות חופשיות בעזרת כף.
11 מכינים את השוקו: ממיסים בקערה את הקורנפלור לתוךר כמה כפות חלב אורז שקדים ושמים בצד.
12 מכניסים את שאר הרכיבים לתוך סיר קטן ומביאים לרתיחה. מורידים את האש ומוסיפים את הקורנפלור המעורבב עם החלב תוך כדי ערבוב עד להסמכת השוקו.
13 מוזגים את השוקו לכוס ומגישים יחד עם העוגה!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      Isaaksilberman@gmail.com

       אפשר להחליף עם קמח כוסמין ?

       אפשר להחליף עם קמח כוסמין ?
      יצחק says:
      • בהחלט

        בהחלט
        adi says: