סופגניות טבעוניות
מתכון לסופגניות טבעוניות, סופגניות פרווה קלות להכנה, קצת סבלנות בהתפחה והכל ישתלם
זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שלוש שעות
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
חצי ק"ג קמח
10 גרם שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
60 גרם סוכר (שליש כוס)
חצי כפית מלח
רבע כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
200 מ"ל חלב סויה (מחומם קלות במיקרוגל)
שמן לטיגון עמוק
להגשה: אבקת סוכר ומילוי שאוהבים
אופן הכנה
1 מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר
2 מוסיפים מלח, שמן, תמצית וניל וסויה בהדרגה
3 מעבדים את הבצק ויוצרים ממנו כדור, מעבירים לקערה משומנת, מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח
4 גוזרים קוביות של נייר אפייה לריבועים ומרססים בשמן את הקוביות
5 לאחר ההתפחה, יוצרים כדורים מהבצק (כ-15) ומניחים על קוביות נייר האפייה, מכסים בניילון נצמד רופף ומתפיחים שוב להכפלת הנפח
6 מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק עד שהוא מתחיל לבעבע קלות
7 מכניסים את הבצק לשמן ומטגנים עד שהוא זהוב מאוד משני הצדדים
8 מוציאים מהשמן לנייר סופג
9 מגישים עם אבקת סוכר ומילוי שאוהבים