שכבות מוס מסקוויט קשיו ועוגת ספוג טבעונית

נדיה אליס השפית האיטלקית מלמדת אותנו איך מבשלים את כל המאכלים האייקונים מהמטבח האיטלקי – בגרסה הטבעונית.
הפעם היא מכינה קינוחים קצת יותר בריאים: קינוח שכבות מוס מסקוויט קשיו ועוגת ספוג.

זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

למוס:
כוס וחצי קשיו (לאחר השרייה של כ- 20 דקות במים רותחים)
כף שמן קוקוס
4 תמר מג'הול
כפית גדושה של אבקת קקאו
כפית אבקת מסקוויט
כפית אבקת מאקה טריקולור
כפית תמצית וניל
4 כפות קרם קוקוס
לעוגת ספוג:
180 גר קמח לבן
15 גר אבקת אפיה
120 גר סוכר
60 גר קמח אורז
200 מ"ל חלב אורז שקדים
קורט מלח
80 גרם שמן חמניות
לסירופ קפה:
3 כפות קפה נמס
½ כף סוכר
מים רותחים
אופן הכנה
מכינים את העוגה:
1 מערבבים את כל היבשים בקערת מיקסר ומוסיפים את כל הרטובים לאט לאט תוך כדי עירבוב עם וו מטרפה
2 מוזגים את בלילת העוגה על תבנית של תנור מרופדת בנייר אפיה. יוצאת שכבה דקה של בלילה
3 אופים כ-35 דקות בתנור חם (180 מעלות), מוציאים מהתנור ומצננים
4 בינתיים מכינים את המוס: מערבבים היטב במעבד מזון בבלנדר את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם קרמי וחלק. מכניסים למקרר.
5 בקערה נפרדת ממיסים את הקפה נמס ב4-5 כפות של מים רותחים. מוסיפים חצי כף סוכר, וכוס וחצי מים קרים
6 מרכיבים את הקינוח: בכוס זכוכית מוזגים כף של מוס. קורצים עיגול של עוגה בעזרת כוס באותה מידה ומכניסים אותה כמה שניות לתוך הקפה הקר, עד שהעוגה ספוגה לגמרי.
7 מניחים את העוגה הספוגה לתוך הכוס מעל המוס, ומכסים עם עוד שכבה של מוס
8 חוזרים שכבה אחרי שכבה של מוס ועוגה ספוגה בקפה עד לחלק העליון של הכוס
9 מקשטים את הקינוח עם פתיתי קקאו גרוסים ופירות יער

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות