שניצל ו-CROCCHETTE תפוחי אדמה 

נדיה אליס השפית האיטלקית מלמדת אותנו איך מבשלים את כל המאכלים האייקונים מהמטבח האיטלקי – בגרסה הטבעונית.
הפעם מתכונים שגם ילדים אוהבים: שניצל ללא עוף

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

ל"שניצלים":
6 "שניצלים" מחלבון סויה מיובש
4 כפות תבין עוף בגריל
חופן קטן של מלס גס
ל-CROCCHETTE תפוחי אדמה:
תפוחי אדמה קלופים של יכין 550 גרם
כרישה פרוסה דק-דק 
אריזת מוצרלה מגורדת 
חצי אריזה פרמזן טבעוני 
מלח
לטיגון: 
פרורי לחם ללא גלוטן 
כוס וחצי קמח חומוס 
כוס וחצי מים
½ כפית אבקת שום
½ כפית מלח קאלה נמק
שמן חמניות לטיגון 
לימון
אופן הכנה
1 מרתיחים מים בסיר גדול עם תבלין עוף ומלח גס
2 לאחר שהמים רתחו מכניסים את חלבון הסויה המיובש ונותנים לו להתבשל כחצי שעה. חלבון הסויה אמור לספוג את המים ואת הטעמים ולהתנפח תוך כדי בישול
3 בינתיים מכינים את ה-CROCCHETTE: מסננים את תפוחי האדמה, תפוחי אדמה קטנים, קלופים, מבושלים ומוכנים לאכילה, ללא חומר משמר וטוחנים אותם במעבד מזון יחד עם המלח.  ניתן למעוך גם עם מזלג בתוך קערה אבל יותר מהיר וחלק במעבד מזון
4 מוסיפים לתפוחי האדמה את הכרישה פרוסה דק-דק, המוצרלה ואת הפרמזן ומערבבים עם הידיים. מכינים כדורים קטנים ומניחים אותם על מגש מרופד בנייר אפיה שמכניסים למקרר אם לא מטגנים מיד
5 כשחלבון הסויה מבושל ומנופח היטב מסננים וסוחטים את כל הנוזלים מהחלבון. נשארים עם "שניצלים" רכים אבל עם כמה שפחות נוזל בפנים.
6 מתכוננים לשלב הטיגון: מניחים את פירורי הלחם בקערה אחת, ובקערה שניה מערבבים את קמח החומוס עם המים (עדיף לערבב עם מטרפה כד שלא יהיו גושים), אבקת שום ומלח קאלה נמק. צריך לקבל בלילה נוזלית בדיוק כמו בלילת ביצים.
7 מחממים שמן חמניות במחבת רחבה (או בסיר אם רוצים טיגון בשמן עמוק) ומתחילים לטגן את השניצלים: מעבירים את חלבון הסויה קודם בבלילת קמח החומוס ואז בפירורי הלחם, ואחרי זה ישר לשמן החם. מטגנים בשני הצדדים ומניחים עם נייר סופג
8 את אותו הדבר בדיוק עושים עם ה-CROCCHETTE. 
9 סוחטים כמה טיפות של לימון טרי על השניצלים ומגישים עם קטשופ או מיונז טבעוני

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות