אורז בתנור ברוטב עגבניות וגבינות טבעוניות

נדיה אליס השפית האיטלקית מלמדת אותנו איך מבשלים את כל המאכלים האייקונים מהמטבח האיטלקי – בגרסה הטבעונית.
הפעם מתכונים פשוטים בתנור – אורז בתנור (מתכון רומאי) עם רוטב עגבניות , מוצרלה ופרמזן

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

350 גר אורז לריזוטו
אריזה מוצרלה טבעונית מגורדת
1 בצל קצוץ דק
4 שיני שום קצוץ דק
בזיליקום צרור קצוץ+ שלם
3 קופסאות פולפה טבעית 100% עגבניות של יכין 400 גרם
שמן זית
מלח
פלפל
פרמזן טבעוני
אופן הכנה
1 קוצצים את הבצל ואת השום
2 בסיר גדול מחמים 5-6 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל שתי דקות. לאחר מכן מוסיפים את השום ומטגנים גם אותו.
3 מוסיפים את הפולפה, הפולפה העשויה מ 100% עגבניות מהשדה, חתוכות למרקם עדיין, ללא תוספת סוכר, מלח וללא חומרים משמרים ומדללים עם כחצי כוס מים. מוסיפים מלח ופלפל, מביאים לרתיחה ואז מורידים את האש ומשאירים את הסיר ברתיחה קלה משך חצי שעה. לקראת הסוף מוסיפים 10 עלי בזיליקום חתוכים גס עם הידיים
4 אם צריך, מוסיפים עוד חצי כוס מים ומביאים שוב לרתיחה
5 מכניסים את האורז ישר לתוך הרוטב ומבשלים שלוש דקות פחות מהזמן שרשום על האריזה, תוך כדי ערבוב בכף עץ
6 מכבים את האש, מוסיפים 2/3 מהמגורדת וחצי מהפרמזן, ומערבבים טוב.
7 מוזגים את האורז אל תוך תבנית שמתאימה לתנור, ומעל מפזרים את המגורדת ואת הפרמזן שנשארים. מוסיפים גם כמה עלי בזיליקום לקישוט.
8 מכניסים לתנור חם (220 מעלות) לרבע שעה-20 דקות, עד שנוצר קראסט מלמעלה.
9 מגישים חם ישר מהתנור

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות