לזניה פרימאוורה טבעונית

נדיה אליס השפית האיטלקית מלמדת אותנו איך מבשלים את כל המאכלים האייקונים מהמטבח האיטלקי – בגרסה הטבעונית.
הפעם מתכונים פשוטים בתנור – לזניה פרימאוורה (PRIMAVERA) בתנור

זמן הכנה
15 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דק'
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

חצי קילו דפי לזניה מוכנים
צרור אספרגוס טרי שלם
קופסת אפונה של יכין 550 גרם
קופסא שעועית ירוקה
2 אריזות בשמל
שמן זית
4 שיני שום טרי קצוץ
2 בצלי שאלוט קצוץ + שלם
מלח
פלפל
2 ממרח בסגנון קלאסי 9% שומן
2 כפות פרמזן
אופן הכנה
1 מנקים את האספרגוס וחותכים את הראשים ששמים בצד. חותכים את שאר האספרגוס לחתיכות קטנות. שוטפים את השעועית ואת האפונה ממי השימורים. קוצצים את השום ואת בצלי השאלוט.
2 במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים דקה את השאלוט. מוסיפים את האספרגוס החתוך (בלי הראשים) ומטגנים עוד מספר דקות. מוסיפים כמה כפות של מים אם צריך, עד לריכוך האספרגוס.
3 מכניסים את האספרגוס המבושל לכוס של בלנדר מוט וטוחנים עד לקבלת קרם אחיד וחלק
4 באותה מחבת מחממים עוד שמן זית והפעם מטגנים את השום משך חצי דקה. מוסיפים את ראשי האספרגוס, השעועית והאפונה, גרגרי אפונה מהשדה, שנארזו ובושלו תוך 4 שעות, מוכנים לאכילה וללא חומרים משמרים! מקפיצים כדקה. מוסיפים מלח ופלפל.
5 בקערה מערבבים את הבשמל עם הגבינות בעזרת מטרפה
6 מתחילים להרכיב את הלזניה: בתבנית מתאימה לתנור מוזגים מספר כפות של קרם גבינות בתחתית ומעליהן דפי לזניה עד לכיסוי כל תחתית התבנית. מכסים עם קרם גבינות, כמה כפות של קרם אספרגוס וכמה כפות של ירקות מוקפצים. מכסים עם עוד דפים של לזניה וחוזרים חלילה עד השכבה העליונה שהיא של קרם גבינות וירקות.
7 מפזרים עוד כמה כפות של פרמזן מעל השכבה עליונה ומכניסים לתנור חם (180 מעלות) ל-20 דקות
8 מגישים חם ישר מהתנור

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות