מאפה בצק עלים טבעוני ממולא מהיר וקל

נדיה אליס השפית האיטלקית מלמדת אותנו איך מבשלים את כל המאכלים האייקונים מהמטבח האיטלקי – בגרסה הטבעונית.
הפעם מתכונים מהירים: מאפה "שמש" מבצק עלים ממולא במוצרלה מגורדת, פסטו בזיליקום וקישואים וסלסת עגבניות.

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דק'
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 גליל בצק עלים
2 צרור בזיליקום
1 קישוא
שמן זית
100 גר קמח שקדים
1 חבילה מוצרלה טבעונית מגורדת
לסלט:
20 עגבניות שרי רבעים
שן שום אחת קטנה
מלח
מרווה קצוצה
אופן הכנה
1 במעבד מזון טוחנים את הבזיליקום (מפרידים קודם את העלים מהגבעולים כמובן) יחד עם הקישוא, הרבה שמן זית ו1/4 כוס מים
2 כשהכל טחון היטב, מעבירים לקערה ומוסיפים את קמח השקדים וממליחים.
3 על משטח עבודה פותחים את גליל הבצק וקורצים שני עגולים גדולים בעזרת תבנית אפיה
4 מעבירים אחד מהעיגולים, המשמש לבסיס, על תבנית מרופדת בנייר אפיה. מורחים 4-5 כפות של פסטו על הבצק ומפזרים כמה חופנים של גבינה מגורדת
5 סוגרים את הבצק עם העיגול השני ומניחים כוס במרכז העיגול ממנה מתחילים לחתוך "קרני שמש" עד שולי הבצק. מסובבים כל "קרן" על עצמה פעמיים ומניחים למקום
6 מברישים את ה"שמש" עם מעט שמן זית ומכניסים אותה לאפיה של כ-20 דקות
7 בינתיים טוחנים את העגבניות במעבד מזון עד לקבלת סלסה גסה
8 מעבירים לקערה קטנה, ממליחים, מוסיפים את שן השום חתוכה לחצי, ומכסים עם הרבה שמן זית
9 כאשר ה"שמש" אפויה, מגישים אותה יחד עם סלסת עגבניות, שניתן להניח במרכז ה"שמש"

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      נראה מקסים !

       

       
      רוני says: