מקלובה צמחונית עם אורז וירקות

מקלובה היא מנה מהמטבח הערבי שהיא מעין עוגת אורז עם ירקות, כשהחלק הקשה של האורז שנמצא בתחתית הסיר – הוא החלק הכי כיפי. במקור מכינים אותה עם עוף אבל הפעם הבאנו לכם גרסה שונה שמתאימה לצמחונים וטבעונים

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

2 כוסות אורז פרסי
2 חצילים
1 כרובית מופרדת לפרחים קטנים
2 בצלים פרוסים דק
3 גזרים חתוכים לטבעות
2 תפוחי אדמה גדולים פרוסים דק
1 בטטה חתוכה לקוביות
1/4 כוס שמן זית
2 כפיות מלח
5 כוסות מים רותחים
2 כפות כורכום
2 כפות גדושות של פפריקה מעושנת
2 כפיות כמון טחון
1/2 כפית פלפל אנגלי טחון
2 כפית גארם מסאלה
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 180 מעלות
2 שמים את הירקות על תבנית אפייה ונייר אפייה, מזלפים שמן זית ומלח ומכניסים לתנור ל 30 דקות
3 משרים את האורז בקערה עם מים למשך חצי שעה בערך. שוטפים היטב ומסננים.
4 לוקחים סיר נון סטיק עמוק, ושמים 3 כפות שמן זית בתחתית ומניחים פרוסות תפוחי אדמה באופן אחיד ומסודר.
5 מטגנים טיגון קל (לא לערבב!)
6 לאחר הטיגון, מפזרים מעל תפוחי האדמה, בצורה שווה, חצי כוס אורז שטוף ומסונן.
7 מפזרים מעל את הבצלים הפרוסים, קוביות של חציל אחד ואת פרחי הכרובית ומעל עוד חצי כוס אורז ומהדקים בזהירות בעזרת הידיים.
8 מכניסים את התבלינים והמלח לכוס וממלאים אותה במים רותחים. מערבבים היטב ושופכים בזהירות על השכבה העליונה בסיר כך שהתבלינים יתפזרו באופן שווה.
9 מלמעלה מניחים את שאר הירקות ומעל זה מוסיפים שכבת אורז מהודקת היטב.
10 מוסיפים את שאר המים לסיר בזהירות. לא להיבהל – הסיר מלא והאורז צריך את המים
11 עושים חורים עם מקל עץ באורז (לייצר זרימת אוויר) ומכסים את הסיר.
12 כשהסיר מגיע לרתיחה, אפשר להוריד את האש לבינונית ולבשל כ-30 דקות (לא לפתוח את הסיר!)
13 לאחר 30 דקות אפשר להציץ ולוודא שאין למעלה אורז יבש – אם כן – להוסיף 1/3 כוס מים ולכסות ל 10 דקות נוספות.
14 לאחר שהתבשיל מוכן, מכבים את האש, ומכסים במגבת את הסיר. משאירים אותו מכוסה במגבת כ-30 דקות נוספות.
15 לקראת ההגשה הופכים את הסיר בזהירות על צלחת הגשה.

בתיאבון!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם: