עוגיות שוקולד צ׳יפס טבעוניות הורסות שלא תפסיקו לנשנש

מתכון לעוגיות של קרן אגם שלא תאמינו שאין בהן טיפה אחת של חמאה

2 דירוגים
3 תגובות
נופר צור
זמן הכנה
רבע שעה
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
חצי שעה
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

2 כוסות קמח לבן רגיל (קמח לבן ניתן להמיר לכוסמין לבן או חצי חצי לבן ומלא)
1 כפית אבקת סודה לשתיה
חצי כפית מלח דק
חצי כוס סוכר חום כהה (אפשר להמיר סוכר חום כהה בסוכר חום בהיר, זה ישפיע על הצבע ועל מרקם העוגיות)
חצי כוס סוכר לבן
חצי כוס שמן קנולה
1/4 כוס מי ברז
4 כפות חמאת שקדים (ניתן להמיר בטחינה או בחמאה רגילה )
1 כפית תמצית וניל
150 גר׳ שוקולד צ׳יפס
חופן פקאנים חצויים (אפשר להמיר לשקדים ואגוזים לתוך בלילת העוגה)
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
2 בקערה קטנה מערבבים קמח לבן עם אבקת סודה לשתייה ומלח
3 בקערה בינונית טורפים מים עם ממרח שקדים, לממרח חלק. מוסיפים 2 סוגי סוכר, שמן, ותמצית וניל וטורפים היטב לתערובת אחידה. מאחדים עם תערובת הקמח, ומערבבים יתקבל בצק חלק ומגובש, לא נוזלי. מוסיפים פנימה שוקולד צ׳יפס ומערבבים היטב
4 בעזרת כף גלידה משומנת או כף רגילה, קורצים מבלילת העוגיות עיגולים ומעבירים לתבנית האפייה
5 שומרים על רווחים בין העוגיות. נועצים בחלקן העליון של כל עוגיה חצי פקאן, ומכניסים לתנור לאפייה של 10 דק׳
6 אל תתפתו לאפות יותר. בזמן הזה הן יישארו קריספיות מבחוץ וקצת דביקות וצ׳ואיות מבפנים
7 מוציאים את העוגיות מהתנור (הן עדיין רכות למגע אך שחומות) ומניחים על רשת צינון לצינון מוחלט
8 את העוגיות שומרים בכלי אטום עד ארבעה ימים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    3 תגובות

    • 3

      תגובה

      מתכון מעולה, מכינה כבר פעם שניה!!
      עשיתי עם טחינה, לא להאמין שהן פרווה.
      תודה רבה!

      מתכון מעולה, מכינה כבר פעם שניה!! עשיתי עם טחינה, לא להאמין שהן פרווה. תודה רבה!
      תפארת says:
    • 2

      אחלה עוגיות

       יצא לנו מטורף!!!!
      אהבנו מאוד!!!
      ממש קצת זמן הכנה

       יצא לנו מטורף!!!! אהבנו מאוד!!! ממש קצת זמן הכנה
      פנינה says:
    • 1

      נטול גלוטן

      האם אפשר להשתמש בקמח נטון גלוטן?

      האם אפשר להשתמש בקמח נטון גלוטן?
      שילה says:
      • כן, אפשר בהחלט.

        כן, אפשר בהחלט.
        rotem says: