עוגת "גבינה" פרווה של עדן הראל

עדן ועודד מקבלים את השבת עם מתכונים לארוחת שישי ביתית,טעימה וקלה להכנה שיהפכו את שולחן שישי לחגיגה אמיתית. הפעם הם מארחים את טל מוסרי ומכינים מתכונים שהילדים שלהם אוהבים במיוחד- עוגת "גבינה" פרווה

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבסיס:
חבילה פתי בר
100 גרם חמאה טבעונית
למילוי הגבינה:
3-4 גביעי גבינה ממרח טבעי 9% /25% טבעוני
6 ביצים
כף משחת וניל
כוס סוכר
4 כפות קורנפלור
400 גרם (2 כוסות) קרם קוקוס
150 גרם חמאה טבעונית
רבע כוס סוכר
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 180 מעלות
2 משמנים תבנית קפיצית ומניחים נייר אפייה על התחתית ועל צדי התבנית.
3 הבסיס – טוחנים חבילה שלמה של פתי בר לפירורים, במעבד מזון ומוסיפים כ 100 גרם חמאה מומסת. מערבבים היטב עד שהכל מתאחד.
4 מעבירים את תערובת הפירורים לתבנית ומועכים היטב לכיוון תחתית התבנית. מהדקים היטב. שומרים במקרר.
5 בינתיים נכין את המילוי – בקערה גדולה טורפים 3-4 גביעי גבינה .עם 3 חלמונים, כף משחת וניל וחצי כוס סוכר, מנפים מעל 4 כפות גדושות של קורנפלור וחצי כוס של קמח לבן וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מוסיפים קרם קוקוס וחמאה, שהיא כבר מגיעה מומסת וטורפים לתערובת אחידה.
6 במיקסר מקציפים 3 חלבונים, מוסיפים בהדרגה רבע כוס סוכר ומקציפים לקבלת מרקם מבריק ויציב. טורפים שליש מהקצף לתערובת הגבינה ומקפלים פנימה בעדינות את יתרת הקצף, רק עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית. יוצקים את התערובת לתבנית מעל התחתית שהכנו קודם. ומכניסים לתנור.
7 לאחר 10 דקות. מוציאים את העוגה מהתנור, מנמיכים את החום ל 160 מעלות , ומעבירים סכין בהיקף התבנית על מנת לאפשר לה להתרומם יפה.
8 מחזירים לתנור ואופים עוד כשעה, עד שהעוגה שחומה ויפה.
עוגת גבינה טבעונית
צילום נמרוד סונדרס

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות