רולדת וניל עם פירות של מיקי שמו
רולדה נוסטלגית וניל עם פירות כיפיים , טעימה כל פעם מחדש בדיוק כמו בעבר מתוך "טעם של פעם"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
המרכיבים לרולדה אחת באורך 30 ס”מ:
4 ביצים גדולות (L) בטמפרטורת החדר
100 גרם (½ כוס) סוכר
1/8 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל אמיתית
105 גרם קמח תופח (3/4 כוס) מנופה
תרסיס פאם קנולה
למלית:
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל)
2 כפות גבינת שמנת 12 אחוז
2 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
לפירות:
מבחר פירות העונה קצוצים
לקישוט:
קוקוס קלוי
אופן הכנה
הרולדה:
1 מחממים תנור ל – 220 מעלות ומרפדים תבנית תנור סטנדרטית בגודל 34X42 ס”מ בנייר אפיה
2 בקערת מיקסר עם וו הבלון מקציפים ביצים עם המלח ומחצית מכמות הסוכר כ-7 דקות במהירות בינונית עד לקבלת קצף תפוח ובהיר. מוסיפים את הוניל ומקפלים את הקמח המנופה בעזרת מרית. לבסוף מוסיפים למסה את שמן הפאם.
3 משמנים את התבנית בספריי פאם, מניחים נייר אפיה, יוצקים לתבנית ומשטחים את המסה. אופים כ-5 דקות עד הזהבה. מצננים היטב.
4 הופכים לצד השני (כשצידה העליון נמצא כעת למטה על גבי נייר האפייה),מנתקים את הרולדה מנייר האפייה, הופכים בחזרה ומגלגלים.
המלית:
1 מקציפים שמנת, גבינה, תמצית וניל וסוכר לקצפת יציבה.
הרכבת הרולדה:
1 מורחים את הקצפת על הרולדה ומפזרים מעל קוביות פרי. עושים מעין מכפלת קטנה של הרולדה בעזרת הידיים, וממשיכים לגלגל עם נייר האפייה. מעבירים למקרר להתייצבות של חצי שעה.
2 לאחר מכן, מצפים בקרם ומגלגלים במגש מלא בקוקוס קלוי עד לציפוי אחיד של הרולדה.