גרנולה אספרסו וניל של אורלי חרמש

המתכון של אורלי חרמש, אופה, כותבת את הבלוג www.brwsugar.com לגרנולה אספרסו וניל שתוכלו להכין בעצמכם בפשטות

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

המרכיבים לצנצנת גדולה
3 כוסות שיבולת שועל שלמה
0.5 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס
0.5 כוס קוקוס
0.25 כוס שומשום
0.5 כוס שקדים פרוסים
0.5 כוס גרעיני חמניה קלופים
0.5 כוס שמן קוקוס
0.5 כוס סירופ אגבה או מייפל או דבש
0.5 כפית מלח
2 כפיות תמצית וניל איכותית או תוכן של מקל וניל
0.5 כוס סוכר חום בהיר
1 כפית גדושה של אספרסו
צילום: אורלי חרמש, גרנולה אספרסו וניל של אורלי חרמש
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל – 150 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.
2 בקערה גדולה שמים שיבולת שועל, אגוזים, קוקוס, שומשום, שקדים וגרעינים ומערבבים.
3 בסיר קטן מחממים על אש קטנה: שמן קוקוס, סירופ אגבה, וניל, מלח, סוכר חום ואספרסו עד שהכל אחיד.
4 מורידים מהאש.
5 שופכים את הסירופ שנוצר לתוך הקערה עם המרכיבים היבשים ומערבבים היטב.
6 מפזרים את הגרנולה על נייר האפייה שבתבנית בצורה אחידה.
7 אופים את הגרנולה כשעה. מידי פעם מערבבים. הגרנולה אמורה להזהיב ולהתייבש.
* אפשר להמיר את הפקאן באגוזי מלך או לוז, את גרעיני החמניה בגרעיני דלעת וכו’.
** אם רוצים להוסיף צימוקים, חמוציות וכדומה, אפשר להוסיף לאחר האפייה כשהגרנולה התקררה. אחרת הפירות יבשים מתקשים באפיה.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות