עוגת אפרסקים בחושה הפוכה – 10 דקות עבודה

עוגה מושלמת לארוחה משפחתית או עם חברים – עוגה בחושה הפוכה עם אפרסקים מקורמלים , קל להכנה

מערכת
27.07.2022
1 דירוגים
1 תגובות
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה ורבע (כולל אפייה)
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

ספריי שמן
2-3 אפרסקים, מגולענים וחתוכים לפרוסות
1 ו- 3/4 כוסות סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום בהיר
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס חמאה ללא מלח, מומסת
2 ביצים גדולות
3/4 כוס חמאה
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית תמצית שקדים
2 כוסות קמח
2 כפיות מלח
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת אפייה
אבקת סוכר
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-180 מעלות . משמנים תבנית עוגה בגודל 22 ס"מ עם תרסיס בישול ומרפדים בנייר אפייה. מרפדים את התחתית עם פרוסות האפרסקים.
2 בסיר בינוני מערבבים ¾ כוס סוכר עם 2 כפות מים על אש בינונית-גבוהה. מבשלים, מנערים את המחבת במידת הצורך, עד שנוצר קרמל , כ-6 דקות. יוצקים מיד על פרוסות האפרסק בשכבה אחידה
3 בקערה גדולה, מקציפים את 1 כוס סוכר לבן הנותרים, הסוכר החום, השמן, החמאה והביצים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את החמאה הנותרת ומקציפים עד להטמעה, ולאחר מכן את תמצית הווניל והשקדים
4 מוסיפים לקערה את הקמח, המלח, הסודה לשתייה ואבקת האפייה ומקפלים רק עד להטמעה, ואז יוצקים על האפרסקים מצופים בקרמל.
5 אופים עד שהחלק העליון מזהיב וקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי
6 מניחים להתקרר 15 דקות, ואז מעבירים סכין חיתוך לאורך שולי העוגה.
7 מניחים צלחת על תבנית העוגה והופכים
8 מצננים מעט, מפזרים אבקת סוכר טיפה ואז פורסים ומגישים חם

עקבו אחרי ערוץ האוכל

1 תגובות

  • נלי לוי says:

    הכנתי את העוגה עם 2 כוסות קמח ולא 2 כפות, כדאי לתקן את זה. יצא מושלם 🙂 תודה