עוגת תפוחים מקורמלים הפוכה
מתכון לעוגת תפוחים מקורמלים הפוכה קלה להכין – קשה להפסיק לאכול. מומלץ בחום להגיש עם כדור גלידה
זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לתפוחים המקורמלים:
4-5 תפוחים בינוניים
120 גרם סוכר
40 גרם חמאה
לעוגה (מצרכים לתבנית 26-28):
2 ביצים
115 גר' סוכר
115 גרם קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כף שמנת חמוצה
1/2 כפית מחית/תמצית וניל
1/2 כפית קינמון
אופן הכנה
מקרמלים תפוחים:
1 ממיסים את הסוכר במחבת עם תחתית כבדה על אש בינונית
2 מוסיפים חמאה בטמפרטורת החדר ומערבבים
3 מוסיפים תפוחים ומבשלים עד שהם מתרככים והקרמל מתפזר והופך לרוטב אחיד
4 מצננים מעט ומכינים את הבצק
לעוגה:
1 מחממים תנור ל 170 מעלות
2 מקציפים ביצים, סוכר, וניל וקינמון לתערובת תפוחה ובהירה.
3 מוסיפים שמנת חמוצה, קמח ואבקת אפייה, מערבבים בעדינות במהירות מינימלית, או ידנית
4 משמנים תבנית אפייה ומפזרים מעט קמח, מניחים בתחתית את התפוחים המקורמלים ומלמעלה את הבצק
5 מכניסים לתנור עד להזהבה של הבצק, לפני ההגשה הופכים על צלחת הגשה
6 מגישים עם כדור גלידה, בתאבון!