סלט טורקי
סלט שהוא מצרך בסיסי בכל שולחן חג

מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 בצל קטן קצוץ דק
1 גמבה גדולה קצוצה דק
2 עגבניות גדולות קצוצות
2 שיני שום כתושות
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
2 2/3 כוס מים רותחים
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כף גדושה רסק עגבניות
לתיבול
כפית פפריקה מתוקה , כפית סוכר, מלח ופלפל
אופן הכנה
1 מטגנים את הבצל עם 2 כפות שמן זית עד להזהבה קלה. מוסיפים את הגמבה, העגבניות והשום. ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה כ-5 דקות עד שהירקות מעט מתרככים
2 מוסיפים את המים ומתבלים. מבשלים עם מכסה, תוך כדי ערבוב מידי פעם, במשך כ-25 דקות
המתכון באדיבות אפרת סיאצ'י, מתכונים ב-10 דקות