קציצות פראסה טורקיות

הקציצות שאוכלים בחגים, אלה שמוצאים על השיש לפני ההגשה לשולחן וטורפים כבר 20 לפני שמתחילה הארוחה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

4 ראשי פראסה גדולים (כרישה – רק החלק הלבן)
רבע כוס שמן חמניות
2 ביצים
150 גרם פירורי לחם או קמח מצה
מלח ופלפל שחור
2 כפות שמן קנולה
קציצות פרסה
קציצות פרסה. צילום: איתיאל ציון
אופן הכנה
1 פורסים את הכרישה לטבעות ברוחב 1/2 ס"מ
2 שוטפים אותה, מסננים, מצננים וסוחטים היטב
3 מחממים שמן בסיר ומוסיפים את טבעות הפראה ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 3-4 דקות ומבלי להזהיבן. יוצקים מים עד לכיסוי טבעות הפראסה ומבשלים על אש קטנה במשך 40 דקות או עד שהן מתרככות
4 מעבירים את טבעות הפראסה למסננת. מניחים לה להתקרר בטמפרטורת החדר 15 דקות ולהגיר נוזלים
5 סוחטים היטב את טבעות הפראסה ומכניסים לקערה, מוסיפים ביצים, פירורי קמח מצה, מלח ופלפל
6 יוצרים מהתערובת קציצות ומטגנים אותן כ – 3 דקות מכל צד עד שהן זהובות.
7 מעבירים לקערה עם בנייר סופג ומניחים לקציצות להתגבש ולהתקרר בטמפרטורת החדר 5-10 דקות לפחות לפני ההגשה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות