סופגניות טורקיות לוקמאס
מתכון לסופגניות טורקיות לוקמאס, קטנטנות, רכות וטעימות עם סיפור סוכר
זמן הכנה
שעה
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק
2 כוסות קמח שמרים
1/2 1 כוסות מים פושרים
קורט מלח
לטיגון: שמן קנולה
לסירופ
1 כוס סוכר
1/2 כוס מים
כמה טיפות לימון
אופן הכנה
לבצק
1 בקערה בינונית לערבב את הקמח עם המים
2 להוסיף קורט מלח ולהמשיך לערבב עד לקבלת עיסת בצק נוזלית
3 לכסות ולהניח להתפחה במשך שעה
לסירופ
1 להרתיח בכלי קטן על אש קטנה את המים עם הסוכר
2 בעת רתיחה להנמיך את האש ולבשל עוד מספר דקות
3 להוסיף כמה טיפות לימון לבשל עוד דקה ולכבות את האש
להמשך ההכנה
1 לאחר ההתפחה לחמם שמן בסיר עמוק
2 נמלא את חופן כף היד בבצק ונשפוך בקריצה לשמן החם
3 נטגן את הסופגניות עד להזהבה
4 נעביר לקערה מרופדת בנייר סופג.
5 העביר לכלי הגשה ולשפוך מעל כל הסופגניות את הסירופ