עוגת גבינה תורכית של רון יוחננוב

מתכון לעוגת גבינה תורכית של רון יוחננוב בקלי קלות, מתוך יוחננוב'ס ספיישל שבועות

זמן הכנה
15 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
6 שעות
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לתבנית בקוטר 26-24 ס"מ או תבנית מלבנית בגודל 20X30 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק
לבסיס: 400 גרם אטריות קדאיף
100 גרם חמאה מומסת
לקרם:
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
250 גרם גבינת מסקרפונה
200 גרם שמנת חמוצה
80 גרם אבקת פודינג וניל
100 גרם אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
3 כפות מחית פיסטוק
אופן הכנה
1 על משטח עבודה קוצצים את שערות הקדאיף.
2 מחממים מחבת גדולה לחום בינוני וממיסים חצי מכמות החמאה.
3 מוסיפים חצי משערות הקדאיף ומטגנים עד להזהבה, תוך כדי ערבוב. מעבירים לקערה לצינון. חוזרים על התהליך שוב עם החצי השני של החמאה ושערות הקדאיף. משהים בטמפרטורת החדר על גבי נייר מגבת.
4 מכינים את הקרם: בקערת מיקסר עם בלון הקצפה את השמנת, חשוב שהיא תהיה קרה.
5 כשמקבלים מרקם של מוס, מוסיפים גבינת מסקרפונה שהתרככה מעט מחוץ למקרר, שמנת חמוצה, אבקת סוכר, אבקת פודינג, תמצית וניל ומחית הפיסטוק ומקציפים הקצפה קצרה.
6 מחלקים את הקדאיף לשני חלקים.
7 מפזרים חצי משערות הקדאיף על תחתית התבנית או התבניות ומשטחים ודוחסים אותן בעזרת כוס.ו8. יוצקים מעל את הקרם.
8 מפזרים על הקרם את החצי הנותר של שערות הקדאיף.
9 מעבירים למקרר ל – 6 שעות לפחות או ללילה להתייצבות, אפשר גם להקפיא ולהוציא שעה לפני ההגשה.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      מעולה

       

       
      אסנת says:

    אולי יעניין אותך גם