טרטר טונה שהתחפש להמבורגר

מתכון של הילה אלפרט לטרטר טונה. הבצל זה המרכיב העיקרי במנה, וחשוב מאוד להקפיד על ההכנה שלו. הדרך ארוכה אבל שווה מאוד!

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מצרכים ל-3 מנות
350 גרם בצל לבן (בערך שלושה בצלים)
1 ליטר שמן לטיגון
300 גרם פילה טונה אדומה (בלופין, יילופין)
מלח גס
פלפל שחור גרוס
3 עגבניות בשלות בינוניות
שמן זית
פלפל חלפניו כבוש (אפשר שיפקה)
חסה
קטשופ
אופן הכנה
״בצל קשקשים״
1 מקלפים וחותכים לקוביות של 1 ס"מ על 1 ס"מ בערך, מעבירים לסיר בלי כלום ומאדים את המים שהבצל מפריש. מתחילים בלהבה גדולה ומנמיכים ככל שהמים מתאדים. וכן זה לוקח זמן. לייבש על האש כמה שאפשר בלי לשרוף את הבצל או את הסיר
2 מעבירים למסננת ומוציאים את המים שנשארו
3 מעבירים למסננת ומוציאים את המים שנשארו
4 בשלב האחרון כשהבצל שחום מעט (טועמים כל הזמן עד שהוא טעים באמת) חשוב לשים לב לא לשרוף אותו (זה קורה ברגע), מעבירים למסננת ושומרים מעט שמן מהטיגון, מקררים בחוץ
המתכון למנה אחת (100 גרם):
1 קוצצים את הטונה לפתיתים בסכין בלבד, וחשוב סכין חדה שתחתוך את הדג ולא תמעך אותו. מעבירים לקערת ערבוב, מפזרים מלח גס (לפי הטעם) ופלפל שחור גרוס (הרבה!) מערבבים טוב (חשוב לפני שאר המרכיבים)
2 חותכים את הפלפל חלפניו לרצועות דקות – גם פה כל אחד כמה שאוהב, ושמים בקערה
3 מוסיפים טיפה של קטשופ וכף שטוחה של בצל מטוגן
4 בוזקים כף שמן זית
5 סוחטים עגבניה מעל (רק נוזלים וזרעים) מערבבים טוב!!! מקררים לחמש דקות במקרר
6 להגשה: קוצצים מעט חסה לשערות דקות, מניחים על נייר פרגמנט, מניחים את הטרטר מעל, מכסים בעוד נייר ולוחצים עם היד לשטח את הטרטר
טרטר טונה שהתחפש להמבורגר
טרטר טונה שהתחפש להמבורגר

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות