קוביות טראפלס שוקולד וטחינה של אורה שביט עם מיקי שמו

בילוי עם הילדים – קוביות שוקולד קטנות וטעימות כל כך שאתם חייבים להכין ביחד עם כל המשפחה מתוך "מיקי שמו עושה בית ספר"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

למסת השוקולד:
250 גרם טחינה גולמית אורגנית
250 גרם פרלינה 50% שקדים ואגוזי לוז
100 גרם שוקולד חלב 34%
70 גרם שוקולד מריר 60%
30 גרם חמאת קקאו מומסת
לשומשום המקורמל:
250 גרם שומשום לבן
250 גרם שומשום לבן
125 גרם סוכר
50 גרם מים
מעט מלח
לציפוי שוקולד פציח:
500 גרם שוקולד
75 גרם חמאת קקאו מומסת
אופן הכנה
1 מערבבים בקערה את הפרלינה והטחינה.
2 בבן מרי ממיסים את שני סוגי השוקולד (50 מעלות).
3 בנפרד, ממיסים את חמאת הקקאו ומאחדים אותה עם השוקולדים המומסים.
4 מחברים את הטחינה והפרלינה למסת השוקולד
ניגשים לטמפרור:
1 מטמפררים את השוקולדים לאזור ה – 27 – 25 מעלות. יש לסיים את התהליך בעזרת בלנדר מוט על מנת לקבל מסה חלקה ואחידה.
2 אוטמים את המסגרת המבוקשת בניילון נצמד: מחממים כ-5 דקות בתנור ואז מצמידים
3 שכבות של ניילון נצמד לתחתית המסגרת כך שהמסה לא תזלוג החוצה.
4 וצקים את המסה למסגרת המונחת על תבנית אפיה לגובה 1.5 סמ’ ומניחים במקרר עד להתקשות של המסה.
5 8. לאחר כמה שעות, כאשר המסה התקשתה, משחררים את המסה מן התבנית. כעת ניתן לחתוך לקוביות קטנות ולטבול בשוקולד (מטומפרר). אופציה נוספת: לגלגל את הקוביות לטראפלס ולצפות בשומשום מקורמל:
השומשום:
1 מחממים מים וסוכר ל- 115 מעלות. מוסיפים את השומשום וממשיכים לערבב עד שיצופה בסוכר ויהפוך שחום. מוסיפים מלח, יוצקים על גבי מגש קר ומצננים היטב.
הציפוי:
1 לקבלת ציפוי דק ופציח, מערבבים את השוקולד וחמאת הקקאו וטובלים את הקוביות/הטראפלס בשוקולד עד לכדי ציפוי מלא.
2 קוביות הטראפלס נשמרות כחודש במקום ממוזג, לא מומלץ לאחסן במקרר בשל הלחות שבו.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות