טורטליני אגוזי מלך וברוקולי על קרם תרד של סבינה ולדמן
סבינה ולדמן מלמדת את קובי אריאלי את מטעמי המטבח האיטלקי, טורטליני טעים ומדהים שלא תרצו לפספס, מתוך התוכנית "המטבחון של קובי"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
בצק
2 כוסות קמח
1 כוס מים רותחים
1 חלמון
1 כף שמן זית
1/2 כפית מלח דק
1 כוס קמח
מילוי
3 כפות שמן זית
1 כוס בצל קצוץ דק
1 כוס פרחי ברוקולי חלוטים
1 כוס אגוזי מלך קצוצים דק
מלח
פלפל
רוטב
10 שיני שום קלופות
2 כוסות ציר עוף או מים
2 כוסות תרד
1 כפית גרידת לימון
מלח
ענף רוזמרין
אופן הכנה
1 במיקסר בעזרת וו גיטרה מערבבים יחד את הקמח ומלח.
2 מוסיפים בהדרגה את המים ולאחר מכן את החלמון ושמן זית.
3 ממשיכים ללוש במהירות בינונית כ – 2 דקות.
4 מוסיפים 3/4 כוס קמח נוספים וממשיכים ללוש 2 דקות נוספות לקבלת בצק הומוגני.
5 עוטפים בניילון נצמד ומניחים לצינון כחצי שעה.
6 במחבת רחבה מטגנים את הבצל עם השמן זית, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כעשר דקות, עד שהבצל רך.
7 מורידים את המכסה ומגבירים את האש.
8 מבשלים בערבוב מתמיד עד להזהבת הבצל.
9 מוסיפים את הברוקולי ואגוזים.
10 ממשיכים לבשל על להבה בינונית כ – 2 דקות נוספות.
11 מורידים מהאש וטוחנים למרקם גס במעבד מזון.
12 מצננים היטב.
13 מרדדים את הבצק על משטח מקומח היטב לעובי 1 מ״מ.
14 קורצים עיגולים בקוטר 6 – 5 ס״מ.
15 מניחים כפית גדושה של מילוי במרכז. מקפלים את העיגול לחצי לקבלת סהרון, ומהדקים היטב את השוליים. לאחר מכן מחברים את קצוות הסהרון ומהדקים שוב. חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק.
16 הרוטב: בסיר קטן מניחים מרתיחים יחד את הציר/מים, מלח ושום. מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות. מוסיפים את התרד וגרידת לימון ומביאים לרתיחה. מורידים מאש וטוחנים למרקם חלק.
17 הגשה: מבשלים את הטורטליני במים רותחים ומומלחים עד שהם צפים. מוציאים מהסיר בעזרת כף מחוררת ומעבירים למחבת עם 2 כפות שמן זית וענף רוזמרין. מקפיצים בעדינות כדקה. על צלחת הגשה מניחים 2 כפות של קרם תרד ומסדרים מעל 5-6 טורטליני ומגישים.