טורטה דלה נונה של ליאור משיח

מתכון לטורטה דה לה נונה של ליאורוש, טארט המורכב ממעטפת בצק פריך – בחלקו העליון והתחתון, ממולא בקרם וניל לימוני, ומעוטר בצנוברים. אגב זה מתכון אורגינל מאיטלקיה. לגזור ולשמור!

זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לתבנית טארט בקוטר 22-24 ס"מ
150 גר' חמאה רכה
110 גר' סוכר
קורט מלח
1 ביצה שלמה
300 גר' קמח
3 גר' אבקת אפייה
לקרם:
650 מ"ל חלב
100 מ"ל שמנת מתוקה
2 ביצים שלמות
95 גר' סוכר
90 גר' קמח
קורט מלח
תמצית וניל
גרידת לימון
15 גר' חמאה
1 חלמון ביצה
לקישוט: צנוברים, אבקת סוכר

מידות והמרות משקל באפייה>

אופן הכנה
מכינים את הבצק:
1 במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה, הסוכר והמלח.
2 מוסיפים את הביצה, ומעבדים עד לקבלת מסה אחידה וחלקה.
3 מוסיפים את אבקת האפייה לקמח, ואת היבשים אל המיקסר. מעבדים על מהירות נמוכה על להיווצרות פירורים גסים, אך אחידים של בצק.
4 מוציאים מהמיקסר, מעבדים לכדי בצק אחיד בידיים. מחלקים ל-2 חתיכות, אחת מעט יותר גדולה מהשנייה. משטחים את חתיכות הבצק, עוטפים בניילון נצמד, ומקררים כשעה במקרר.
5 לאחר שהבצק התקרר, מרדדים את חתיכת הבצק הקטנה יותר בין 2 ניירות אפייה לעובי של כ-1/2 ס"מ.
6 משתמשים בשולי תבנית הטארט, וקורצים איתה דיסק. הדיסק הזה, יישב בחלקו העליון של הטארט, מעל המילוי.
7 לאחר החיתוך, בעזרת קיסם שיניים מנקדים את הדיסק בדקירות על כל פניו, מניחים על צלחת או על מגש ומעבירים למקרר.
8 מרדדים את חתיכת הבצק הגדולה יותר, ומרפדים איתה את תבנית הטארט, זו הקלתית.
9 אני אוהבת להשאיר מעט בצק מעל שולי התבנית, להקפיא לכמה דקות, ולאחר מכן לעבור עם סכין ולחתוך את כל הבצק העודף. כי בעת שהבצק נח בקירור, ובעת האפייה, הוא יכול להתכווץ מעט. אני נותנת לו לנוח קצת ולהתכווץ, וכך, אחרי שחתכתי עם סכין את הבצק שכבר קפא, סיכוי גבוה יותר ששולי הטארט שלי יישארו במקום.
10 לאחר שחתכתי את שולי הטארט, אני מניחה את התבנית עם קלתית הבצק במקפיא, עד שכל השאר מוכן.
הקרם:
1 בסיר בינוני, מביאים לסף רתיחה את החלב, השמנת, מחצית מכמות הסוכר, המלח, הוניל וגרידת הלימון.
2 במקבל, בקערה בינונית, טורפים את הביצים השלמות, שארית הסוכר והקמח, לקבלת בלילה חלקה.
3 כשהנוזלים בסיר מגיעים לסף רתיחה, מכבים את האש ומשווים טמפרטורות בינם לבין תערובת הביצים.
4 לאחר שהתערובת אחידה, חמה וחלקה, מעבירים את כל המסה בחזרה אל הסיר.
5 טורפים היטב, ומדליקים שוב את האש.
6 מבשלים תוך כדי טריפה מתמדת. הקרם יסמיך, ואחרי כמה דקות יתחיל לבעבע. המשיכו לטרוף תוך כדי בישול עוד דקה מרגע שהקרם התחיל לבעבע, והסירו מהאש.
7 העבירו את הקרם לקערה נקייה, וכסו אותו בניילון נצמד הנוגע בפני השטח, כדי שלא יווצר קרום.
8 לאחר כ-20-30 דקות, הוסיפו לקרם את החמאה וחלמון הביצה, וערבבו היטב, עד שהקרם אחיד וחלק. כסו שנית, והניחו לו להתקרר לחלוטין.
|הרכבת הטורטה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות
2 לאחר שהקרם התקרר לחלוטין, אפשר להתחיל להרכיב את הטארט.
3 הוציאו את תחתית הטארט שהכנו, מלאו אותה בקרם עד כ-1/2 ס"מ מהקו העליון. שימו לב – אל תמלאו את הטארט ביותר מידי קרם, אחרת הוא יתפח מעט וייפרד בזמן האפייה. הקפידו למלא רק עד כ-1/2 ס"מ מתחת לקו העליון של הקלתית.
4 כעת, הוציאו את הדיסק שהכנו, הנמצא במקרר. השתמשו במברשת עם מעט מים, והברישו את שולי הקלתית קלות, כדי שנוכל להדביק אותן לדיסק הבצק העליון.
5 בעדינות, הפרידו אותו מנייר האפייה, והניחו אותו עם צד החורים (מהקיסם) כלפי מעלה. בעדינות הצמידו מעט את הדיסק אל שולי קלתית הטארט. הברישו את כל חלקו העליון של הדיסק במעט מים, ופזרו עליו צנוברים. לחצו בעדינות כך שהצנוברים יישארו במקום.
6 הכניסו את הטארט למקרר ל-10 דקות.
7 הוציאו את הטארט מהמקרר ישר לאפייה של 40-45 דקות, עד שחלקו העליון של הטארט הזהיב בצורה אחידה (ייתכן שתצטרכו לסובב את התבנית באמצע האפייה כדי שהמאפה ייאפה בצורה אחידה).
8 הוציאו מהתנור והניחו לטורטה להתקרר לחלוטין, לפני שתנסו לחלץ אותה מהתבנית.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      טורטה דה לה נונה

       העוגה נראית מרשימה ומפתה
      אם יש לכם סרטון הדגמה של עשיה אין ספק שזה יקל מאד בהבנת המורכבות של תהליך ההכנה.. מודה מראש🙏🏻

       העוגה נראית מרשימה ומפתה אם יש לכם סרטון הדגמה של עשיה אין ספק שזה יקל מאד בהבנת המורכבות של תהליך ההכנה.. מודה מראש🙏🏻
      איילה ברק says: