עוגת טורט שיש עננים רכה ועדינה

עוגה כזו רכה, שוקולדית עם נגיעה קטנה של תפוז שאחרי פעם אחת שתכינו, היא יתכנס לרפרטואר לשבתות. מתכון של יהודית כהן מורחיים מהבלוג קסם של עוגה

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לתערובת העוגה:
6 ביצים L מופרדות (תוציאו מהמקרר, תפרידו ולאחר מכן תניחו להם בטמפרטורת החדר)
כוס ושליש סוכר
2 שקיות סוכר וניל
חצי כוס שמן
1 כוס חלב (לפרווה כוס מים או מיץ תפוזים)
קליפת תפוז מגוררת (נגיעה ודי)
2 וחצי כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
החומרים לרוטב השוקולד:
1/4 כוס חלב (או מים לפרווה)
1/4 כוס קקאו
1/3 כוס סוכר
50 גרם חמאה (או מזולה לפרווה)
עוגת שיש עננים של יהוית מורחיים. צילום מתוך הבלוג קסם של עוגה
אופן הכנה
אופן הכנת רוטב השוקולד:
1 בסיר קטן שמים 1/4 כוס חלב (או מים) 1/3 כוס סוכר, 1/4 כוס קקאו וחמאה (אפשר מזולה)
2 ממיסים על אש בינונית עד שמקבלים תערובת חלקה, להוריד ולצנן.
אופן הכנת תערובת העוגה:
1 לחמם תנור אפיה על 170-180 מעלות, בבקשה שלא יהיה חום על טורבו, חום עליון ותחתון.
2 בקערה גדולה ודי עמוקה שמים את החלמונים (צהובים) ואת סוכר הוניל וטורפים, מוסיפים שמן, חלב (או מים) וגרירת תפוז, טורפים היטב. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וטורפים חזק, התערובת תהיה סמיכה
3 במיקסר עם מקצף שמים את החלבונים (הלבנים) ומתחילים להקציף כשתי דקות במהירות נמוכה עד אשר מקבלים קצף לבן רך, מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף במהירות מעט יותר גבוהה, עד אשר מקבלים קצף מבריק ויציב.
4 מעבירים כרבע מכמות הקצף לקערת החלמונים, טורפים בחוזקה עד אשר התערובת מתרככת, מקפלים את יתרת הקצף בעזרת מרית או לקקן בתנועות עטיפה עדינות.
5 מוזגים את תערובת השוקולד שהצטננה לאמצע תערובת העוגה, לקחת את המרית או כף גדולה ולערבב פעמיים מלמעלה ולמטה, תיווצר צורה של שיש, וזהו לא לגעת.
6 בסיר פלא עגול משמנים את התחתית בלבד, בשום אופן לא את הדפנות (זה מה שלימד אותנו מיכה גינטר השף קונדיטור בדן גורמה, העוגה פשוט תקרוס בגלל השמן) מוזגים כשלושת רבעי מתערובת לסיר ומיישרים את הבלילה, את היתרה מעבירים לתבנית אינגליש קייק (ראו תמונה) מכניסים את העוגה לתנור ומניחים אותה על התבנית הגדולה של התנור (זה חשוב) במדף הכי תחתון. זמן אפייה כשעה שלמה בלי הנחות. לקחת קיסם ולבדוק אם יוצא נקי ללא פירורים (מלבד השוקולד) אז העוגה מוכנה. מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להצטנן לגמרי לגמרי.
7 לאחר קירור מוחלט עוברים עם סכין בדפנות העוגה, הופכים על צלחת הגשה, ממתינים מעט, תופחים על התבנית ומשחררים את העוגה בעדינות, מכסים את העוגה ושומרים בטמפרטורת המטבח, לא למקרר.

לבלוג קסם של עוגה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם