קינוח כוס קראמבל אגסים וקרם שמנת של תומר אומנסקי
מתכון לקינוח כוס קראמבל אגסים וקרם שמנת של תומר אומנסקי מתוך "מתוק בבית". קינוח מושלם של קרם בשילוב אגסים אמריקאיים ופירורי קראמבל מושלמים שמכינים בקלות
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
קראמבל:
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
200 גרם סוכר
420 גרם קמח
5 גרם אבקת אפייה
קורט מלח
כפית קינמון
קרם שמנת:
500 מ"ל שמנת להקצפה 38%
400 גרם שמנת חמוצה 27%
100 גרם אבקת סוכר
40 פודינג וניל
גרידת לימון (לא חובה)
סלט אגסים:
12 אגסים
מיץ מלימון שלם
חצי צרור עלי נענע
מידות והמרות משקל באפייה>
אופן הכנה
1 בקערת מיקסר עם וו גיטרה נערבב את כל חומרי הקראמבל עד לקבלת פירורים גסים.
2 נעביר לתבנית עם נייר אפייה ונאפה בתנור שחומם מראש ל170 מעלות טורבו 25-30 דקות עד להזהבת הבצק.
3 נצנן היטב את הקראמבל.
4 לקרם שמנת נקציף את כל חומרי הקרם בקערת מיקסר עם וו הקצפה עד לקבלת קרם קטיפתי וחלק.
5 לסלט אגסים, נפרוס אגסים לקוביות קטנות, נוסיף עלי נענע קצוצים ומיץ לימון, נערבב היטב ונשהה כרבע שעה. לפני השימוש נסנן את הנוזלים.
6 להרכבה נניח שכבת קראמבל, מעליה את האגסים ומעליהם את הקרם וכך נחזור פעם נוספת.