בחושה וניל לימון ואגסים של תומר אומנסקי

מתכון לעוגה בחושה וניל לימון ואגסים של תומר אומנסקי מתוך "מתוק בבית".
אין כמו שילוב של פירות בעוגות בחושות, מושלם עם כדור גלידה ליד

זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לעוגה:
150 גרם חמאה
160 גרם ביצים (3 ביצים)
250 גרם סוכר (כוס ורבע)
150 גרם שמנת חמוצה (3/4 חבילה)
280 גרם קמח (2 כוסות)
10 גרם אבקת אפייה (1 שקית או 2 כפיות)
גרידה משני לימונים
10-12 אגסים חצויים
לסירופ:
ליטר מים (4 כוסות)
500 גרם סוכר (2.5 כוסות)
פרוסות לימון / תפוז
וניל

מידות והמרות משקל באפייה>

אופן הכנה
1 נרתיח בסיר את חומרי הסירום כעשר דקות, נוסיף את האגסים ונבשל כרבע שעה. נסנן אותם היטב ונקרר.
2 את שאריות הנוזלים ניתן לבשל עוד כחצי שעה עד לצמצום ולהשתמש בנוזלים להספגת העוגה אחרי האפייה או כבסיס לקוקטיילים (לא חובה).
3 לטובת העוגה בקערת מיקסר עם וו גיטרה נערבב חמאה רכה וסוכר לאיחוד.
4 נוסיף פנימה את הביצים בהדרגה עד לאיחוד ולאחר מכן גם את השמנת החמוצה.
5 נוסיף קמח, אבקת אפייה ונאחד.
6  נעביר את הבלילה לתבנית בקוטר 24 ס"מ משומנת היטב ומרופדת בנייר אפייה (גם בדפנות) ובנייר כסף.
7 מעל תערובת העוגה נסדר את האגסים שלנו ונאפה כשעה בתנור שחומם מראש ל170 מעלות טורבו.
8 חשוב לבדוק באמצעות הקיסם שהעוגה מוכנה והקיסם יוצא יבש.
9 ניתן להגיש את העוגה לצד שמנת חמוצה או גלידת וניל.
מילה מתומר:
1 אני אישית ממליץ לאכול את העוגה הזו אחרי לילה במקרר.
בחושה עם אגסים אמריקאיים של תומר אומנסקי. צילום: ערוץ האוכל

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות