עוגת ביסקווטים מחולקת ומקושטת של תומר אומנסקי
מתכון לעוגת ביסקווטים של תומר אומנסקי מתוך "מתוק בבית". תומר מראה איך עם מעט השקעה אפשר לשדרג את מראה העוגה לחלוטין
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לשכבות העוגה: (פורמה מרובעת 25 ס"מ X 25 ס"מ) (ניתן להכין חצי כמות)
500-600 גרם פתי בר
חלב לטבילת העוגיות
לקרם:
800 גרם שמנת מתוקה להקצפה 38%
500 גרם גבינה לבנה
40 גרם אבקת סוכר (1/3 כוס)
80 גרם פודינג וניל
200 גרם שוקולד לבן
200 גרם שמנת מתוקה
לציפוי:
250 מ"ל שמנת להקצפה 38%
200 גרם שוקולד מריר
קצפת לקישוט: (לא חובה)
500 מ"ל שמנת להקצפה 38%
80 גרם פודינג וניל
20 גרם אבקת סוכר
קישוטים: אוריאו, לוטוס, קינדר, טוויקס, טופיפי, תותים וכו'
מידות והמרות משקל באפייה>
אופן הכנה
1 במיקרוגל נמיס את השוקולד הלבן (200 גרם) עם השמנת להקצפה (200 גרם). נצנן מעט.
2 בקערת מיקסר עם וו הקצפה נקציף את יתרת השמנת (800 גרם) עם הגבינה (500 גרם), אבקת הסוכר והפודינג לקציפה יפה. נקפל את תערובת השוקולד פנימה.
3 ניקח עוגיות פתי בר ונטבול אותן בחלב, נסדר שכבת עוגיות ומעליה שכבת קרם וכך הלאה עד שכל העוגה מורכבת.
4 שימו לב! אם אתם אוהבים את העוגה יותר קרמית פשוט תשימו יותר קרם בין שכבות העוגיות ופחות עוגיות.
5 נעביר את העוגה עטופה בניילון נצמד להתייצבות של כמה שעות במקרר (לפחות 6)
6 לטובת הציפוי נמיס את השוקולד עם השמנת יחד, נמזוג מעל העוגה ונעביר למקפיא לחצי שעה.
7 נחלץ את העוגה מהתבנית, נסמן 25 ריבועים ונקשט.
המתכון פשוט פצצות
רבקה says: