עוגת שמרים ממולאת בשוקולד של תומר אומנסקי

מתכון לעוגת שמרים מלאה בשוקולד של תומר אומנסקי מתוך "מתוק בבית". תומר מציג 2 אופציות לעיצוב העוגה – טעמנו את שתיהן – הכל טעים!

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

בצק שמרים: (קירור לילה במקרר)
1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים טריים / 17 גרם שמרים יבשים
200 גרם סוכר
4 ביצים בגודל L (240 גרם)
300 מ"ל חלב קר
300 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
10 גרם מלח (כפית)
מילוי שוקולד: מצננים מעט במקרר + גלגול עם מטבעות שוקולד חלב)
250 גרם שוקולד מומס
200 גרם חמאה
200 גרם סוכר
50 גרם אבקת קקאו (1/3 כוס)
50 גרם קמח (1/3 כוס)
200 גרם מטבעות שוקולד חלב לפיזור
סירופ סוכר:
200 גרם סוכר
200 מ"ל מים

מידות והמרות משקל באפייה>

אופן הכנה
1 בקערת מיקסר עם וו לישה נלוש את כל חומרי הבצק פרט לחמאה כשלוש דקות.
2 לאחר שלוש דקות נתחיל להוסיף את החמאה בהדרגה עד להטמעה מלאה בבצק – נלוש כ8-10 דקות נוספות (כל תהליך לישת הבצק לוקח 11-13 דקות).
3 נעביר את הבצק בקערה משומנת ועטוף בניילון נצמד להתפחה של 12 שעות במקרר לפחות.
4 לטובת סירופ הסוכר נרתיח סוכר ומים עד להמסה ונעביר לקירור טוב.
5 נכין את מלית השוקולד – נמיס חמאה ושוקולד יחד, נערבב היטב ונצנן מעט
6 נוסיף פנימה את הסוכר ונערבב היטב ולבסוף ננפה פנימה קמח וקקאו. נערבב היטב.
7 נחלק את הבצק ל 4 חתיכות, כל חתיכה נרדד למלבן ונמלא בממרח שוקולד שלנו.
8 נפזר מעל מטבעות שוקולד ונגלגל לרולדה.
9 נעביר לתבנית אפייה ונתפיח עד להכפלת הנפח כשעה לפחות.
10 נאפה בתנור מחומם על 175 מעלות טורבו כחצי שעה.
11 לאחר האפייה נבריש במי סוכר קרים ממקרר.
מילה מתומר:
1 מהמתכון הזה יצאו לי 4 תבניות בקוטר 20 ס"מ / 5-6 אינגליש קייקס ביתיים
עוגת שמרים שוקולד של תומר אומנסקי. צילום: ערוץ האוכל

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות