מרק עגבניות קל להכנה של אביה מלכא

אחד המרקים האהובים ביותר – מרק עגבניות! טעים, עשיר, חורפי ומנחם. מתכון מושלם לחורף ולא רק של אביה מלכא

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
50 דק'
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לצליית העגבניות:
7 עגבניות שטופות וחתוכות לרבעים
1 בצל בינוני חתוך לרבעים
1 ראש שום
5 כפות שמן זית
קורט מלח
פלפל שחור גרוס
למרק:
כף מלח (להוסיף לפי הטעם)
רבע כפית פלפל שחור
כף פפריקה מתוקה
כף סוכר חום כהה
חצי כוס אורז עגול /בסמטי/ פרסי
50 גרם רסק עגבניות
כף קורנפלור+ מעט מים קרים
חופן פטרוזיליה/ כוסברה
ליטר וחצי- 2 ליטר מים
לקרוטונים:
5-6 פרוסות חלה/ לחם/ לחמניה לחם מלא או כל מה שיש לכם בבית:)
1/4 כוס שמן זית
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פפריקה
קורט פלפל שחור
1 שן שום כתוש
אופציונלי- כוסברה יבשה
אופן הכנה
למרק:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות בתוכנית גריל/ סטטי
2 שמים בתבנית פיירקס עגבניות, בצל וראש שום מפזרים מעל שמן זית מלח ופלפל וצולים כ-25 דקות עד שהעגבניות נצלות ומשחימות.
3 מוציאים מהתנור ומעבירים לסיר בינוני, מוסיפים כוסברה וטוחנים עם בלנדר מוט.
4 להוסיף פפריקה, מלח,פלפל, סוכר ורסק עגבניות ולערבב.
5 להוסיף את הקורנפלור עם טיפה מים קרים ולהוסיף לסיר.
6 מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
7 מנמיכים את האש מוסיפים אורז ומבשלים כ30 דקות.
לקרוטונים בצד:
1 חותכים את הלחם לקוביות ושמים בקערה.
2 בקערה קטנה מערבבים את השמן זית עם התבלינים ושופכים מעל הלחם עד שכל הקוביות עטופות בשמן.
3 מרפדים תבנית בנייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 כ-15 דקות עד להזהבה.
4 מצננים ושומרים בצנצנת/ קופסא סגורה.
אביה מלכא

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      מה קורה לשום אחרי 25 דקות

       מתכון נחמד לא סגור בכלל ולא מוסבר טוב
      השום אחרי 25 דקות לא נימוח בכלל לדעתי

       מתכון נחמד לא סגור בכלל ולא מוסבר טוב השום אחרי 25 דקות לא נימוח בכלל לדעתי
      מרק עגבניות says: