מוס עגבניות ושמיר של אנה בריימן
אחד המאכלים האהובים ביותר על הנסיכה דיאנה. המתכון כולל במקור גם תוספת לובסטרים אבל כאן הכנו עבורכם גרסה כשרה שמתאימה לכולם
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 קילו עגבניות בשלות חתוכות דק
3 כפות בצל קצוץ דק
0.5 כוס מיונז
0.5 כוס שמנת חמוצה
0.25 כוס גבינת שמנת
1 כף רסק עגבניות
1 מלח ופלפל גרוס טרי
1 צרור שמיר טרי, קצוץ דק
1.5 חבילת ג’לטין
1 לימון, חצוי
אופן הכנה
אופן הכנה
1 במעבד מזון מערבבים העגבניות החתוכות עם הבצל הקצוץ. מסננים את הזרעים והקליפה ושמים את התערובת בקערה
2 בקערה נפרדת, ערבבו את המיונז, השמנת החמוצה, גבינת שמנת ורסק העגבניות. הוסיפו בתנועות קיפול את מחית העגבניות והבצל. הוסיפו קורט מלח ופלפל ואת השמיר הקצוץ דק וערבבו יחד
3 הניחו את הג’לטין בסיר קטן, והוסיפו לו מיץ של 1/2 לימון. אם בלימון אין הרבה מיץ, הוסיפו מעט מים. על אש נמוכה מאוד המיסו את הג’לטין. לאחר שנמס, הניחו בצד לג’לטין להתקרר ואז הוסיפו אותו למחית העגבניות וערבבו תוך כדי המזיגה. הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם
4 מזגו את התערובת המוכנה ל-6 תבניות עגולות קטנות והכניסו למקרר לשעתיים לפחות
5 בזמן ההגשה, טבלו את התבניות העגולות בקערת מים חמים עד לריכוך הג’לטין ואז הפכו את המוס המוכן לצלחת