פאי עגבניות ופטה צאן

קיש עגבניות וגבינות יפיפה של יהודה עמר, מושלם לשבועות ולכל ארוחה חגיגית בה תרצו להרשים את האורחים

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
125 גרם חמאה קרה
1 ביצה
250 גרם קמח
1/2 שקית אבקת אפיה
לבלילה:
3 ביצים L
180 מ״ל שמנת לבישול
180 מ״ל חלב
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 קופסא קוביות פטה צאן 5%
עגבניות מגי קטנות או שרי עגולות
מתוך האינסטגרם של יהודה עמר
אופן הכנה
1 שמים בקערה של מיקסר עם וו גיטרה את הקמח, החמאה והמלח. מעבדים עד לקבלת בצק במרקם פירורי, מוסיפים את המים בהדרגה וממשיכים לעבד עד לקבלת מרקם בצק אחיד
2 יוצרים מהבצק צורת כדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים
3 מחממים תנור ל 200 מעלות
4 משמנים תבנית פאי במעט חמאה ומרדדים את הבצק לעובי של חצי ס”מ. מגלגלים אותו על המערוך ומניחים בתבנית. על מנת ל”היפטר” משאריות הבצק – העבירו את המערוך על התבנית בכדי להוציא את השאריות
5 מנקבים חורים בבצק בעזרת מזלג, מניחים מעל הבצק נייר אפייה, ועליו “משקולת” של חצי כוס קטניות יבשות
6 אופים עם ה”משקולת” במשך 5 דקות, מורידים, וממשיכים לאפות עוד חמש דקות נוספות או עד להשחמה קלה
7 בקערה גדולה טורפים את השמנת, הביצים, השום והמלח
8 מוסיפים מחצית מקוביות גבינת הצאן ומערבבים
9 חוצים את עגבניות השרי לשניים
10 על בסיס הבצק, מפזרים חצאי עגבניות שרי, כשהחלק החתוך כלפי מטה (יושב על הבצק)
11 שופכים את תוכן המלית על העגבניות ומפזרים עלי בזיליקום שלמים ומפזרים מה שנשאר מקוביות הגבינה
12 מורידים את חום התנור ל- 180 מעלות ואופים כחצי שעה, עד שהמלית מתייצבת ומשחימה מעט

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: