טירמיסו של קרן אגם

הוא אחד הקינוחים האהובים שישר מחזירים אותנו לטעמים של איטליה הרחוקה, אבל אנחנו בעיקר אוהבים אותו כי הוא כל כך טעים, במיוחד הגרסא הזו של קרן אגם לטרמיסו ללא ביצים!

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

2 מיכלים (500 מ״ל) שמנת מתוקה להקצפה
1 מיכל (250 גר׳) גבינת מסקרפונה
1/2 כוס (60 גר׳) אבקת סוכר
1.5 כוסות (360 מ״ל) קפה אספרסו
1 כפית תמצית וניל
2 שרוולי עוגיות בישקוטי
אבקת קקאו לקישוט
אופן הכנה
1 מכינים קפה ומעבירים לקערה רחבה ומצננים
2 בקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה
3 מורידים את מהירות המיקסר, מוסיפים גבינת מסקרפונה ותמצית וניל וממשיכים להקציף עוד קצת.
4 טובלים עוגיות בישקוטי בקפה, שימו לב לא לטבול יותר מדי, כלומר צד אחד ומיד להפוך לטבול ולהוציא,אחרת העוגיות יהיו מאוד מאוד ספוגיות.
5 מניחים על תחתית התבנית, ואם יש צורך במקומות מסויימים לשבור עוגיה או שתיים כדי למלא מקום שבו לא נכנסת עוגיה שלמה לכו על זה.
6 מעבירים מחצית מהקרם מעל העוגיות בתבנית ומיישרים בעזרת פלטה או כף.
7 מניחים מעל הקרם שוב שכבת עוגיות בישקוטי טבולות בקפה ומסיימים שוב עם המחצית הנותרת של הקרם
8 מכסים בנייר כסף או ניילון נצמד ומכניסים לקירור, מינימום 8 שעות ותשמעו לי! עדיף ממש לילה
9 מוציאים, בוזקים מעל הכל אבקת קקאו בעזרת מסננת ומגישים

*את גבינת המסקרפונה אפשר להמיר בכל גבינת שמנת למרות שהיא באמת עושה הבדל גדול.

*אם אין לכם אספרסו אתם יכולים להכין כוס וחצי של נס קפה (ללא חלב) ממים רותחים וכף גדושה של נס קפה.

*הטירמיסו מחזיק מעמד במקרר עד ארבעה ימים.

למתכונים נוספים של קרן אגם הקליקו — https://kerenagam.co.il/

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות