הטיפים הכי חשובים לחובבי וחובבות היין

לכבוד ראש השנה, קובי ארביב, יינן ראשי יקב רקנאטי משתף בטיפים הכי חשובים שכל חובבי היין צריכים לדעת. כמו כן, התאמנו יין למנות שתגישו בשולחן החג. שנה טובה!

בשיתוף עם רקנאטי

עוד רגע נתכנס סביב שולחן החג, הכל כבר כמעט מוכן אבל לא פעם אנו נתקלים בשאלה "איך נכון להגיש יין לבן?" באיזו טמפרטורה? "למה רק לבן או רוזה מוגשים קר?" "אבל אין לי מקרר יין איך אדע לכוון לטמפרטורה הרצויה?" ועוד ועוד

אז בשביל לעשות קצת סדר, כי בואו בכל זאת ראש השנה..

קבלו ממני כמה טיפים שיעזרו להאיר כמה פינות חשוכות:

נתחיל בכך שהצבע לא קובע אלא דווקא הסגנון.

כאשר מדברים על יינות לבנים או ורודים או אדומים המשרעת היא אדירה ולא נכון להתייחס בכלליות להגדרה על פי צבע היין, כיוון שישנם יינות לבנים רעננים, ארומטיים וקלילים ומנגד ישנם גם לבנים שהם בעלי גוף מלא יותר, עשירים יותר ומורכבים לא פחות. כנ"ל לגבי היינות האדומים.

היום נדבר על סגנון יין אחד – "הצעיר והרענן"

אז אם חשקה נפשכם לפתוח בקבוק יין רענן, לבן ורוד או אדום (הבנתם כבר שהסגנון מוביל ולא הגוון, כן?) סתם להתחלה או אפילו לליווי כלל הארוחה הקפידו היטב על טמפרטורת ההגשה שתחמיא מאד לתחושה, לחידוד הארומטיות ולהקניית הרעננות הדרושה.

אז באיזה טמפרטורה? בואו נהיה פרקטיים הרי לדודה סימה אין טרמומטר בבית לטובת הבדיקה.

מה עושים? פשוט מאד.

מקררים במקרר הביתי (אם יש לכם כזה של יין בכלל טוב, כיוון ששם ניתן לכוון ליעד המבוקש)

המבחן הוא בפתיחה, אם אתם חווים את אותה רעננות, ארומטיות וקריספיות שייחלתם לה פגעתם בול, אפילו בלי בדיקה.

אם היין מרגיש סגור, קמצן כזה שלא משחרר את מה שמצופה ממנו זה אומר שהוא קר מדי, תמתינו כמה רגעים, תנסו לחמם מעט את הכוס עם כפות הידיים לטובת העלאת הטמפרטורה ותטעמו שוב.

אם היין מתנהג בצורה של ארומטיות כבדה, תחושת האלכוהול הפכה דומיננטית מדי כנראה שלא קיררתם מספיק והטמפרטורה גבוהה והורסת את החוויה.

בכל אופן אם סגנון היין הקליל הארומטי והרענן הוא הסגנון שבחרתם בו, תדאגו לכלי עם קרח שבו אפשר לשים את בקבוק היין הנבחר, כך שלא תצטרכו לקום בכל פעם למקרר ותגיבו בהתאם לצורך ממש ליד מקום מושבכם.

מימין לשמאל: פרנץ' בלנד 2021, מרסלאן 2018 ומראווי 2020

לקראת חגי תשרי נשמח להמליץ על יינות שיילוו בצורה מושלמת את מנות החג והמפגשים החגיגיים:

מראווי 2020

מראווי הינו זן ענבים מקומי, עתיק ויוצא דופן ומוצאו ממש מכאן, מארץ ישראל. ענבי המראווי נסחטו בעדינות, והיין תסס והתיישן בטמפרטורה נמוכה על משקעיו בחביות עץ אלון צרפתי למשך 9 חודשים,
על מנת לשמר את רעננותו ואופיו המיוחד. מתאפיין בארומת פרי הדר ובמינרליות יוצאת דופן, ביטוי לאדמת המקום ולסוכה החברונית בה גדל. היין ילווה נהדר מאכלים קלים, גבינות וסלטים.

גרי דה מרסלאן 2021

יין פירותי ופרחוני, ארומטי ומעודן, המופק מבציר מוקדם ומ"דימום" של ענבי המרסלאן. השם "גרי" בצרפתית מתייחס ליין העדין ובהיר יותר מיין הרוזה. רקנאטי "גרי דה מרסלאן" שופע ארומות פרחים, פרי הדר ופירות לבנים ומומלץ לקררו היטב לפני השתיה, ולהנות ממנו כאפריטיף או בשילוב עם סביצ'ה, סשימי ומגוון דגי ים ומאכלים אסיאתיים.

מרסלאן 2018

זן ענבים ייחודי אשר פותח בתחילת שנות ה-60 בדרום צרפת. הכלאה יוצאת דופן זו, נוצרה משני זני ענבים, מהידועים והמוכרים ביותר בעולם. מחד, זן ה"קברנה סוביניון" האציל והמלכותי ומאידך ה"גרנאש" הפראי והאדמתי. כיקב פורץ דרך בעשייה "הים תיכונית", בחרנו לייצר יין המבטא מאפייני פרי ופרחוניות, טאנינים רכים וסיומת הרמונית ועדינה. יין המרסלאן התיישן 12 חודשים בחביות 500 ליטר המיוצרות במיוחד עבורנו, באזור בורגונדי שבצרפת ובוקבק לאחר סינון גס בלבד. ליין ארומת פרחים ייחודית, טאנינים עגולים, וטעמי פירות יער ותבלינים ים תיכוניים. והוא ילווה בצורה מושלמת מאכלי בשר אדום, מנות ים תיכוניות ותבשילים בבישול ארוך.

 פרנץ' בלנד 2021

המופק מענבי פרנץ' קולומבר יחד עם מעט ענבי סוביניון בלאן ומוסקט.

היין הותסס בטמפרטורה נמוכה כדי לשמר את הניחוחות הטבעיים של הענבים. התסיסה הופסקה כאשר נשארה כמות קטנה של סוכר טבעי מהענבים כדי ליצור יין בעל מתקתקות עדינה.
יין רענן בעל ארומות וטעמים בגוני שזיף צהוב, אפרסק ומלון יתאים למנות קלילות, מאפים וסלטים וכיין קינוח.

היינות המשובחים של יקב רקאנטי כיכבו בספיישל ראש השנה של התכנית "יוחננוב'ס" שאפשר לצפות בה כאן

שנה טובה ולחיים!

מראווי עם קציצות דגים מתוך "יוחננוב'ס". צילום נמרוד סונדרס

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות