עוגת טים טאם

מתכון לעוגת שוקולד עם גנאש שוקולד ומילוי שוקולד שנראית ממש כמו עוגיית טים טאם שמשגעת את הילדים וטעימה בטירוף

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

185 גרם חמאה בטמפ' החדר
370 גרם סוכר
3 ביצים
225 גרם קמח תופח
75 גרם קמח לבן
80 גרם אבקת קקאו
1/2 כפית סודה לשתייה
125 מ"ל (חצי כוס) חלב
125 מ"ל (חצי כוס) מים
100 גרם טים טאם קצוץ
לגנאש שוקולד:
400 גרם שוקולד חלב
300 מ"ל שמנת מתוקה
למילוי שוקולד:
125 גרם חמאה בטמפ' החדר
450 גרם אבקת סוכר
2 כפות אבקת חלב
2 כפות חלב
200 גרם שוקולד חלב מומס
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 180 מעלות, מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה משומן
2 מקציפים חמאה וסוכר בקערה עד לקבלת קרם בהיר. מוסיפים ביצים, כל פעם אחת ומקציפים היטב אחרי הוספה עד לאיחוד
3 מערבבים את החומרים היבשים (קמח, קקאו, סודה לשתייה)
4 מנפים לתערובת הרטובה מחצית מתערובת הקמחים, מוסיפים חלב ומערבבים ע"י קיפול עד לאיחוד
5 מוסיפים את שאר התערובת היבשה, מוסיפים מים ומקפלים עד לאיחוד
6 מחלקים את התערובת ל2 תבניות ואופים 25-30 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי
7 מכינים את הגנאש: שמים שמנת מתוקה בסיר ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מסירים מהאש.
8 מניחים שוקולד בקערה ושופכים עליו את השמנת, מערבבים עד להמסת השוקולד וקבלת תערובת חלקה. מכניסים למקרר ומערבבים מידי פעם. התערובת תסמיך
9 מילוי השוקולד: מקציפים חמאה לקרם, מוסבהדרגה אבקת סוכר, אבקת חלב וחלב – לאט לאט עד לאיחוד
10 מוסיפים שוקולד כשהמקציף על מהירות נמוכה ומאחדים
11 מניחים עוגה אחת על רשת מעל תבנית אפייה, בעזרת סכין פלטה מורחים את המילוי על העוגה ומפזרים את הטים טאם הקצוץ. מכסים בעוגה השנייה ומכניסים למקרר ל 30 דקות שתתייצב
12 יוצקים גנאש על העוגה ובעזרת סכין פלטה מפזרים ומורחים את הגנאש לכל צדדי העוגה. מכניסים למקרר ל 10 דקות נוספות להתייצבות

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות