מלאווח בננה לוטי לצד קוקטייל טרופי של עומר מילר
מתכון לקינוח מהיר, קליל וטעים לצד קוקטייל עם טעם של חופש. המתכון של עומר מילר מתוך התוכנית "טעים אש"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
4 יחידות מלאווח
2 כפות שמן
4 בננות
לגנאש
200 גרם שוקולד מריר 70%
1 חבילת שמנת מתוקה 38%
5 כפות חלב מרוכז
לקרמל
4 כפות סוכר לבן
3 כפות מים
100 גרם חמאה
1 כף רום
להגשה
שבבי קוקוס קלוי
שומשום קלוי
ממרח שומשום קוקוס
אופן הכנה
מכינים את הגנאש
1 בסיר קטן מניחים שוקולד מריר, שמנת מתוקה וחלב מרוכז ומחממים על להבה בינונית – נמוכה עד להמסה ואיחוד מוחלט.
מכינים קרמל
1 שמים את הסוכר בסיר קטן ומוסיפים מים, מניחים על אש נמוכה עד להזהבה.
2 כשהסוכר מתקרמל מוסיפים רום ואת החמאה.
3 פורסים את הבננות לטבעות ומוסיפים לקרמל.
הרכבה והגשה
1 שמים מט שמן על מחבת, מעליו מניחים את המלאווח ומחממים בתנור או בטאבון, למשך כשתי דקות מכל צד.
2 מאחדים את הבננות ברוטב הקרמל עם גנאש השוקולד ומערבבים.
3 מסדרים את המלאווח על צלחת הגשה, על כל אחד שמים רבע מכמות הבננות המקורמלות בגנאש השוקולד, מפזרים מעל שבבי קוקוס ושומשום קלוי ומזלפים ממרח שומשום וקוקוס.