מתכון לצ'ורק טחינה (מאפה טחינה ושקדים) של נוף עתאמנה

מתכון לצ'ורק טחינה – מאפה טחינה ושקדים פריך פשוט להכנה שלא תוכלו להפסיק לאכול. מקמחים, מתפיחים, אופים וזה יוצא מושלם

זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

5 כוסות קמח
2 כוסות מים פושרים
כף סוכר
כף שמרים יבשים
שליש כוס שמן זית
חצי כפית מלח
למלית:
כוס וחצי טחינה
כוס וחצי סוכר
1 ביצה
חצי כוס שבבי שקדים
אופן הכנה
1 במיקסר שמים את המים הפושרים בקערה ומוסיפים פנימה את הסוכר והשמרים מערבבים ושמים בצד ל10 דקות.
2 מוסיפים פנימה את השמן המלח והקמח ולשים לבצק אחיד.
3 מעבירים את הבצק לקערה מקומחת ומקמחים גם את פני הבצק ושמים לתפיחה כשעה או עד הכפלת הנפח.
4 מעבירים את הבצק שתפח למשטח מקומח ומחלקים אותו ל7 עד 10 כדורים. מכסים את הכדורים ונותנים להם לנוח כ5 דקות.
5 בזמן הזה מערבבים את הטחינה יחד עם הסוכר, הסוכר לא ימס אבל יתפזר באופן אחיד.
6 מרדדים כדור אחד לפיתה גדולה כ30 עד 35 ס"מ קוטר ומורחים מעליה 2 כפות מתערובת הטחינה.
7 מרדדים עוד כדור לאותו הגודל ומניחים מעל לפיתה הראשונה ושוב מורחים מהטחינה. ממשיכים כך עד שמסיימים את כל כדורי הבצק.
8 מרדדים את מערום הפיתות לעובי של כ4 מ"מ לצורה מלבנית.
9 חותכים לפסים לאורך ברוחב של כ4 ס"מ. מלפפים כל רצועה לגליל ומסדרים אותן לצורת שבלול בתבנית האפיה.
10 מברישים בביצה ומפזרים מעל את השקדים. מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך חצי שעה.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות