מתכון לשלושה ממרחי טחינה מהירים של נוף עתאמנה

מתכון לשלושה ממרחי טחינה מהירים: סלק, קישואים ופול ירוק. ממרחים קלים להכנה ומתאימים לכל ארוחה, שלא לדבר על טעימים בטירוף

צילום: רותם דוזטס
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דק'
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לטחינה:
כוס טחינה
חצי כוס מיץ לימון
רבע כוס מים
מלח לפי הטעם
להגשה:
10 פיתות
פלפלים חריפים ירוקים
עגבניות שרי
בצל ירוק
מתבל שמנדר:
2 סלקים מבושלים וקלופים
2 שיני שום
כף או שתיים לאבנה
מלח לפי הטעם
מתבל קוסא:
חצי ק"ג קישואים קלויים בתנור
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
2 כפות לאבנה או יוגורט סמיך
3 שיני שום
חופן עלי נענע קצוצים
רבע כוס מהטחינה שהכנו
שמן זית גלילי קלאסי
מתבל פול:
שקית פול ירוק (קפואים)
כפית סודה לשתיה
כפית סוכר
3-4 שיני שום
חופן עלי שמיר קצוצים
כפית כמון
אופן הכנה
מתבל שמנדר:
1 שמים את הסלקים במעבד המזון מוסיפים 4-5 כפות מהטחינה שהכנו מוסיפים שום ולאבנה ומעבדים לממרח חלק, טועמים ומתקנים תיבול.
2 מורחים בצלחת ומפזרים מעל שמן זית
מתבל קוסא:
1 שמים את הקישואים הקלויים במעבד המזון ומוסיפים פנימה את השום, הטחינה, הלאבנה או היוגורט ומתבלים במלח ובמעט פלפל שחור.
2 מעבדים למחית חלקה, מוסיפים את האגוזים והנענע ומערבבים.
3 מעבירים לצלחת ומפזרים מעל שמן זית ומעט נענע קצוצה.
מתבל פול:
1 בסיר גדול מביאים מים לרתיחה, מוסיפים את הפול את הסוכר והסודה לשתייה לסיר ומבשלים עד שהפולים רכים.
2 מסננים ומעבירים לקערת מעבד המזון יחד עם רבע כוס מהטחינה שהכנו, שיני שום כמון וטוחנים למחית חלקה. טועמים ומתקנים תיבול.
3 מורחים בצלחת ומקשטים בעלי שמיר ומפזרים עוד קצת כמון מעל.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות