מתכון לטאסת אלג'אג'ה של נוף עתאמנה
מתכון לטאסת אלג'אג'ה, מאפה עוף מפורק עם אורז מושלם בתור למנה עיקרית לכל סעודה, עם שקדים, צנוברים, גזר ועוד
זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
בשרי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
2 כוסות אורז בסמטי
3 יח' פרגית
300 גר' בשר טחון
חופן שקדים גפרורים קלויים
חופן צנוברים קלויים
חופן חצאי שקדים מולבנים (אופציונלי לקישוט)
כף בהרט או (כפית פלפל אנגלי, חצי כפית כוסברה טחונה, קורט הל, חצי כפית קינמון, רבע כפית אגוז מוסקט)
מלח ופלפל
חבילת בצק פילו
לציר:
3 כפות שמן
1 בצל
2 גזר
1 כרישה
1 שן שום
3 ענפי טימין
2 עלי דפנה
אופן הכנה
1 צורבים את הפרגיות (הכרעיים שפירקנו מהעצם) במחבת חמה ועמוקה עד שהם מקבלים צבע זהוב ויפה.
2 מוסיפים 2 כוסות מהציר מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד שהעוף מוכן כחצי שעה. מניחים בצד לקירור מלא.
3 בזמן הזה מבשלים את האורז עם מים ומלח.
4 במחבת מטגנים את הבשר טחון עם קצת שמן זית, מלח ופלפל.
5 כשהאורז מוכן מעבירים אותו לקערה לקירור ומתבלים במלח ובפלפל שחור ובבהרט, בהרט, אגוז מוסקט ופלפל אנגלי.
6 מוסיפים פנימה את השקדים הקלויים והצנוברים, מניחים בצד לקירור מלא והבשר טחון.
7 בתבנית עוגה מתפרקת בקוטר 20 או 22 ומסדרים חצאי שקדים בצורת פרחים, מניחים בעדינות את הדפים כך שהם מכסים את כל התחתית והדפנות של התבנית.
8 מניחים מחצית מכמות האורז על התחתית, מפזרים את העוף המפורק ומעליו שמים עוד שכבה של אורז.
9 מוזגים פנימה על האורז כחצי כוס ציר וסוגרים את שולי הדפים תוך צביטה לקבלת מאפה סגור.
10 מכניסים לתנור שחומם מראש ל175 מעלות טורבו למשך כ30-40 דקות מוציאים והופכים על צלחת. מגישים חם!