קרם טפיוקה של רון יוחננוב
רון יוחננוב, בלוגר האוכל האהוב, מכניס את הצופים למטבח הביתי שלו ושל משפחתו – אשתו אלה ובנותיו ליאור והילה.
הפעם הם מתכוננים לאירוח בסוכה בסגנון אסייתי ומכינים מעדן קרם טפיוקה עם חלב קוקוס ופירות
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
20 דק'
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לכ- 15 כוסות בינוניות:
כוס גרגירי טפיוקה
2 ליטר מים (8 כוסות)
3/4 כוס סוכר
פחית קרם קוקוס
פירות לקישוט
נענע טרייה
אופן הכנה
1 בסיר גדול ממלאים את גרגירי הטפיוקה המים הסוכר וחלב הקוקוס ומבשלים על להבה בינונית כ-10 דקות או עד שמגיע לרתיחה. יש להקפיד לערבב.
2 מנמיכים את הלהבה, ומבשלים עוד כ-10 דקות. שימו לב שבשלב הזה הגרגירים מתנפחים ונשארת להם מן נקודה קטנה במרכז.
3 יוצקים חם לקערות/ כוסות ההגשה עד ל1/3 על מנת להשאיר מקום לפירות ומכסים עם ניילון נצמד למניעת קרום ומעבירים לקירור.
4 להגשה: חותכים פירות לבחירתכם מעל הטפיוקה ומקשטים בעלה נענע
טיפ מרון: מצרכים לכ- 15 כוסות בינוניות (אפשר להפחית כמות הטפיוקה והמים ולהשאר עם אותה כמות של חלב קוקוס. כך מתקבלים מעדנים עשירים יותר.)