לחם טחינה וריבה של עדן הראל
עדן ועודד מקבלים את השבת עם מתכונים לארוחת שישי ביתית,טעימה וקלה להכנה שיהפכו את שולחן שישי לחגיגה אמיתית. הפעם הם מכינים לחם טחינה שהכי כיף לאכול עם ריבה
זמן הכנה
10דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
40 דק'
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
¾ כוס (180 גרם) טחינה גולמית
2.5 כפות סילאן או דבש
8 ביצים
2 כפיות אבקת אפיה
חצי כוס שומשום
כוס תערובת שקדים |אגוזים | צימוקים וכו..
קונפיטורה/ריבה שאוהבים
חמאה טבעונית
אופן הכנה
מכניסים לאופה הלחם את המרכיבים:
1 ¾ כוס (180 גרם) טחינה גולמית, 2.5 כפות סילאן או דבש, 8 ביצים, חצי כוס שומשום וחצי כוס תערובת של שקדים ואגוזים.
2 דבר אחרון שמוסיפים זה 2 כפיות שטוחות של אבקת אפייה – ומיד מפעילים. תוכנית ללא התפחה.
3 באמצע התהליך נוסיף מלמעלה עוד כחצי כוס מתערובת השקדים והאגוזים שלנו.
4 את הלחם נוכל גם להכין בתנור ב 180 מעלות, 30- 40 דקות.
5 בסיום ההכנה נניח על רשת צינון, ונמתין לפני החיתוך.
6 אצלנו בבית מתים על לחם טרי עם ריבה וחמאה.