טאבולה עם אגסי בוסק, אגוזים ועשבים של יובל בר-נר

לא כל סלט עם עשבי תיבול הוא סלט טאבולה. קבלו מתכון לסלט הכי פשוט והכי טעים שיש, מתוך התוכנית "טעמים וניחוחות" עם יובל בר נר

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

3 אגסי בוסק
1/2 חבילה פטרוזיליה שטופה
1/4 חבילה נענע- עלים בלבד, שטופים
1/2 חבילה שמיר
1 לימון גדול
תפוז אחד גדול
50 גרם בורגול דק
50 גרם אגוזי לוז
50 גרם שקדים
3 כפות זמן זית
מלח ופלפל
אופן הכנה
1 משרים את הבורגול בהרבה מים קרים 20 דקות לערך.
2 מגרדים קליפה מחצי מהתפוז וחצי מהלימון ומניחים בקערה רחבה לערבוב.
3 קולפים את התפוז בסכין מקליפתו החיצונית ופרסים לפרוסות דקות, חותכים אותן לרבעים ומניחים בקערה עם הקליפה המגורדת.
4 חותכים את האגסים ל”גפרורים” במנדולינה או בסכין חדה. מוסיפים גם כן לקערה. קוצצים את עשבי התיבול, לא מאד דק ומוסיפים לקערה. את האגוזים והשקדים קוצצים גם כן גס ומוסיפים לקערה.
5 אגסים אמריקאים, ירוקים, אדומים וחלודים נהדרים, עסיסיים ומתוקים כשהם בשלים והצוואר שלהם מתחיל להתרכך. חכו בסבלנות. כשהאגסים הבשילו, שימו אותם במקרר והם יישמרו לעוד שבוע לפחות.
6 את הבורגול מסננים היטב ומוסיפים גם כן. מתבלים במיץ מהלימון, בשמן זית ובמלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מגישים.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות