לביבות כרישה וקישואים
לביבות כרישה וקישואים שמכינים ב-10 דקות, קלות להכנה, אי אפשר להפסיק לנשנש. מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה!
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דק'
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 כרישה גדולה
1 בצל
1 קישוא
1 תפוח אדמה
2 ביצים
2 כפות קמח
מלח ופלפל
אופן הכנה
1 קוצצים בצל ומטגנים על מחבת עד לשקיפות, מוסיפים שום כתוש למחבת ומערבבים לעוד 2 דקות
2 פורסים כרישה לעיגולים ומוסיפים למחבת, מכסים ומנמיכים אש לבינונית. מערבבים מידי פעם עד לריכוך הכרישה. מסירים מהאש ומצננים
3 מגרדים תפוח אדמה וקישוא גס בפומפייה וסוחטים את הנוזלים, מוסיפים את הכרישה והבצל המטוגנים, ביצים וקמח, מלח ופלפל ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה
4 מחממים תנור ל 190 מעלות
5 בעזרת סקופ גלידה מניחים כדורי לביבות על נייר אפייה משומן ובעזרת גב הסקופ משטיחים את הכדורים ומשטיחים אותם מעט
6 מכניסים לתנור ל 25-30 דקות
7 מגישים חם עם שמנת חמוצה
לגרסה המטוגנת:
1 מחממים שמן במחבת, מניחים סקופים של לביבות על המחבת ומשטיחים, מטגנים משני הצדדים עד להזהבה ומוציאים לנייר סופג





יצא ממש טעים תודה
טרפנו הכל פעם הבאה אכין כמות כפולה
טרפנו הכל פעם הבאה אכין כמות כפולה
אולגה says: