מרק בטטה הכי טעים שיש
מתכון למרק בטטה קל וטעים שכיף לאכול בחורף ואפילו בקיץ לא מוותרים עליו. אפשר לשדרג עם שמנת במקום חלב, או בכלל להכין גרסה פרווה
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2022/06/23120652/AdobeStock_330911807.jpg)
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דק'
כשרות
חלבי/פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/plush-single.png)
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/minus-single.png)
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
3 בטטות גדולות
5 גזרים
1 חתיכה של דלעת
1 בצל גדול
50 גרם חמאה/ שמן קנולה
250 מ"ל חלב/סויה
קורט אגוז מוסקט
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנה
1 חותכים את הבצל דק ומניחים בסיר עם מעט שמן לריכוך
2 חותכים את הבטטות ואת הדלעת לקוביות, חותכים את הגזרים לעיגולים ומכניסים לסיר לריכוך קל ומערבבים
3 מוסיפים תבלינים ומים שמכסים את הירקות ומבשלים 20 דקות – עד שהירקות רכים לגמרי
4 טוחנים עם בלנדר מוט את המרק למרקם קטיפתי
5 טועמים ומתקנים תיבול
6 מוסיפים את החלב/סויה ומערבבים עוד 5 דקות על האש (לערבב היטב)
7 מגישים חם עם מעט עירית קצוצה מלמעלה (מי שאוהב.ת)